• Perpetuum mobile inđijskog budžeta: Akademija sporta

  Predlogom nacrta budžeta za 2023. godinu lokalna samouprava je ove godine ponovo uvrstila u „kapitalne projekte“ izradu projektne dokumentacije za izgradnju i opremanje Akademije sporta u Lejama. Za izradu ove projektne dokumentacije predviđeno je milion dinara. Međutim, prema planovima iz 2018. godine početak rada Akademije sporta najavljen je za 2020. godinu. Od najavljenog početka rada […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Perpetuum mobile inđijskog budžeta: Akademija sporta

  Predlogom nacrta budžeta za 2023. godinu lokalna samouprava je ove godine ponovo uvrstila u „kapitalne projekte“ izradu projektne dokumentacije za izgradnju i opremanje Akademije sporta u Lejama. Za izradu ove projektne dokumentacije predviđeno je milion dinara. Međutim, prema planovima iz 2018. godine početak rada Akademije sporta najavljen je za 2020. godinu. Od najavljenog početka rada Akademije za 2020. godinu lokalna samouprava je ideju vratila na početak. Javna rasprava o budžetu za 2023. godinu traje do 20 decembra dok je otvoteni sastanak sa građanima na ovu temu zakazan za 14. decembar u 10 sati u zgradi opštine Inđija.

  U januaru 2018.godine lokalna samouprava najavila je početa radova na izgradnji objekta Akademija sporta koja je trebalo da se nalazi u inđijskim Lejama. Tada je najavljena prva faza radova koja je trebala da olakša opštinski budžet za 15 miliona dinara.

  U julu 2019. godine utvrđena je i izmena i dopuna Plana detaljne regulacije na izgradnji turističko-sportskog rekreativnog kompleksa u Inđiji.

  Ovaj projekat se nakon dve godine probijanja roka i četiri godine od obećanja započinjanja radova, ponovo našao u planu budžeta ali isključivo za izradu projektne dokumentacije.

  Obećanja i nerealizacija

  Akademija sporta planirana je kao multifunkcionalan, po svim standardima opremljen prostor namenjen edukativnim i sportskim sadržajima, čiji se početak rada planirao za 2020. godinu.

  -Mi smo to zamislili kao školu, akademiju a ciljna grupa biće deca, kako iz Inđije i Srbije tako i iz susednih zemalja. Deca će odavde izaći edukovana, govoriće engleski jezik, baviće se sportom i steći će dosta prijatelja –rekao je tada  Ljubomir Кovačević, sekretar Saveza sportova opštine Inđija, dodavši da u Akademiji sporta treba da rade profesori, ljudi sa fakultetom, obrazovani kadrovi jer deci u uzrastu od 7 do 14 godina ne trebaju treneri pedagozi.

  Akademija sporta po planu je trebala da zauzima površinu od 800 kvadrata u SC „Leje“, nadomak atletske kros staze, a u okviru objekta najavljeno je i izgradnja 15 soba, restorani i svlačionice.

  Ovog puta u nacrtu budžeta za narednu 2023. godinu pored najavljenog projekta iz 2018. godine građani bi trebali da plate izradu nove projektne dokumentacije u iznosu od milion dinara.

  V.Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lokalna SNS vlast opet napada novinare IN Medija

  Lokalna vlast reagujući na tekst našeg portala u kom se navodi da se od 11. marta niko nije obratio Sistemu 48, uputila je saopštenje u kom optužuje IN Medija da je „primer manipulacije […]