• Pet članova Društva lekara Vojvodine ogradilo se od Hipokratove medalje Vučiću

  Od odluke rukovodstva Društva lekara Vojvodine da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli Hipokratovu medalju za unapređenje zdravlja ogradilo se pet članova tog udruženja, koji su naveli da izražavaju „najdublje neslaganje“ s tom odlukom, prenosi Beta. – Jedna od stavki Hipokratove zakletve glasi: svoj posao radiću dostojanstveno. Da li je dostojanstveno raditi sa kovid pacijentima bez […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pet članova Društva lekara Vojvodine ogradilo se od Hipokratove medalje Vučiću

  Od odluke rukovodstva Društva lekara Vojvodine da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli Hipokratovu medalju za unapređenje zdravlja ogradilo se pet članova tog udruženja, koji su naveli da izražavaju „najdublje neslaganje“ s tom odlukom, prenosi Beta.

  – Jedna od stavki Hipokratove zakletve glasi: svoj posao radiću dostojanstveno. Da li je dostojanstveno raditi sa kovid pacijentima bez zaštitne opreme? Da li je dostojanstveno što je umrlo skoro 200 lekara tokom pandemije kovida? Da li je dostojanstveno raditi ovako odgovoran posao kao što mi radimo, a biti plaćen manje od socijalne pomoći u Švajcarskoj – naveli su lekari u saopštenju za javnost.

  Upitali su i da li je dostojanstveno „udvorištvo i saginjanje glave pred silom i nepravdom“.

  -To je učinila nekolicina lekara iz našeg udruženja, dajući priznanje nekom ko priznanja nije dostojan – naveli su oni.

  Dodali su da žele da izbegnu „sram i gledanje u pod“ kada ih potomci budu pitali zar tako neko može da unizi odgovorno lekarsko zvanje zbog ličnog interesa.

  – Ustajemo u odbranu časti i dostojanstva svoje profesije i ne pristajemo da damo saglasnost na dodelu Hipokratove nagrade predsedniku Srbije – navodi se u saopštenju koje su potpisali lekari Nebojša Baračkov, Dragan Mitrović, Slađana Martinović Mitrović, Timea Kikai Zekić i Jelena Mučibabić.

  Naslovna fotografija: Pixabay

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Mladim poljoprivrednicima 148 miliona dinara

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu organizovao je dodelu ugovora, u vrednosti 148 miliona dinara, poljoprivrednim proizvođačima mlađim od 40 […]