• Pet godina u inđijski budžet kopirani planovi za adaptacije vrtića, nikad ostvareni

  Punih pet godina u nacrtima budžeta opštine Inđija planirana su ali nikad ostvarena ulaganja u projekte za rekonstrukcije i adaptacije vrtića na teritoriji inđijske opštine. Lokalna samouprava je svake godine na listu želja uvrštavala ulaganje u predskolsko obrazovanje i rekonstrukcije objekata, za punih pet godina ni jednom nisu realizovali projekte koje je lokalni parlament usvojio. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pet godina u inđijski budžet kopirani planovi za adaptacije vrtića, nikad ostvareni

  Punih pet godina u nacrtima budžeta opštine Inđija planirana su ali nikad ostvarena ulaganja u projekte za rekonstrukcije i adaptacije vrtića na teritoriji inđijske opštine. Lokalna samouprava je svake godine na listu želja uvrštavala ulaganje u predskolsko obrazovanje i rekonstrukcije objekata, za punih pet godina ni jednom nisu realizovali projekte koje je lokalni parlament usvojio. Isti projekti naći će se i ove godine pred odbornicima, projekat izgradnja vrtića u Maradiku, Novim Karlovcima i Jarkovcima, kao i sanacija potkrovnog dela u beščanskom vrtiću.

  Pet uzastopnih budžeta opštine Inđija, koji su odbornici lokalnog parlamenta usvojili, predviđa ulaganje u predškolske ustanove. Za svih pet budžeta planovi su kopirani uz izmenu novčanog ulaganja u projekte. Ni jednom se u lokalnom parlamentu, za svo to vreme, nije raspravljalo iz kog razloga planovi za rekonstrukcije i adaptacije vrtića nisu ispunjeni.

  Primera radi u budžetu za narednu godinu za ulaganje u predškolske ustanove predviđeno je 8,9 miliona dinara u šta spadaju projekti izgradnje tri vrtića, sanacija potkrovnog dela u Beški i osposobljavanje kuhinje u novom objektu. Cifra od gotovo 9 miliona za sve navedene projekte je 5 puta manja od količine novca koje lokalna samouprava planira da izdvoji za reflektore na Toyo Riers Areni.

  Budžet za 2019. godinu predviđao je 10,7 miliona dinara za sanaciju i dogradnju vrtića u Beški, u 2022. godini za isti projekat predviđeno je 600 hiljada dinara dok je u 2023. godini ta cifra pala na 400 hiljada dinara.

  Nakon obrušavanja plafona u vrtiću„“Neven“ u Inđiji, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je optužio medije za “politizaciju” događaja I istakao da  „ovavke stvari niko ne može da predvidi, i ne treba niko da se naslađuje“. Obraćajući se medijima Gak nije objasnio zašto se u trošne vrtiće nije ulagalo iako je budžet to predviđao punih pet godina.

  On je u novembru najavio da bi za besplatan vrtić za svu decu u Inđiji bilo potrebno izdvojiti iz budžeta oko 48 miliona dinara, te da će o toj odluci izvestiti javnost za nedelju dana. Nakon te izjave Gak nije davao detalje o najavljenom besplatnom vrtiću za sve, ali se u nacrtu budžeta našlo ulaganje od 44 miliona za reflektore, odnosno 4 reflektora koštaju koliko cela godina besplatnog boravka dece u vrtićima.

  V. Marinčić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-mediji-da-ne-politizuju-slucaj/?fbclid=IwAR1NFWpQOjR3OQsua6lAC8kbPihhfYGRzmdI1hIP2cYWqLsIcDxY1yyUoPs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]