• PKB je svemirski brod u odnosu na ono što je nekad postojalo

  Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je za Politiku da je kompanija Al Dahra u sistem proizvodnje PKB uložila 75 miliona evra mimo prodajne cene, kao i da će biti uloženo još 50 miliona evra. To je sada, kako je istakao „svemirski brod u odnosu na ono što je nekada postojalo u PKB, kada je ta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PKB je svemirski brod u odnosu na ono što je nekad postojalo
  Foto: N1

  Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je za Politiku da je kompanija Al Dahra u sistem proizvodnje PKB uložila 75 miliona evra mimo prodajne cene, kao i da će biti uloženo još 50 miliona evra. To je sada, kako je istakao „svemirski brod u odnosu na ono što je nekada postojalo u PKB, kada je ta kompanija dugovala 60 miliona evra“.

  Povod za Nedimovićevu izjavu je snimak koji su objavili mediji, gde se vide neuhranjene krave uz, kako navodi Politika, komentar da to pokazuje u kakvom su stanju životinje koje se gaje na imanju Al Dahre, koja je 2018. kupila PKB.

  PKB

  Nedimović je rekao da svako ko se bavi stočarstvom zna da među 7.000 krava mora biti 50-60 koje su bolesne ili neuhranjene, i dodao da je Al Dahra potpuno rekonstruisala objekte i promenila uslove za rad.
  „Izgrađena je nova fabrika koja će, nadam se, biti puštena u rad, obnovljena je mehanizacija i to je sada svemirski brod u odnosu na ono što je nekada postojalo u PKB, kada je ta kompanija dugovala 60 miliona evra“, rekao je Nedimović.

  Komentarišući izjavu sindikalaca PKB za TV N1 da vlada neizvesnost oko daljeg poslovanja te firme i statusa zaposlenih od novembra, kada ističe ugovor između države i Al Dahre, Nedimović je odgovorio da nije posao ministra poljoprivrede da reguliše taj deo posla.

  „Al Dahra ima svoje ugovorne obaveze i još nisam čuo da je rečeno da će neko biti otpušten – mogu da razumem strah ljudi za svoju egzistenciju, ali o tome se razgovara sa predstavnicima Al Dahre, a ne sa opozicijom“, rekao je Nedimović za Politiku.

  Izvor: FoNet, N1

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija