• Planinarski klub „Železničar“ organizuje humanitarnu trku

  Planinarski Klub „Železničar“ Inđija organizuje humanitarnu trku „Za Milu“ 21. maja sa startom u zološkom vrtu „Koki“. Trka humanosti startuje u 10 sati u zološkom vrtu „Koki“, osmišljene su dve staze, prva je dužine 5,5 kilometara nazvana „ Humanost i zabava“  i staza duga 9 kilometara pod nazivom „Humanost i sport“. Učesnici su podeljeni u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Planinarski klub „Železničar“ organizuje humanitarnu trku

  Planinarski Klub „Železničar“ Inđija organizuje humanitarnu trku „Za Milu“ 21. maja sa startom u zološkom vrtu „Koki“.

  Trka humanosti startuje u 10 sati u zološkom vrtu „Koki“, osmišljene su dve staze, prva je dužine 5,5 kilometara nazvana „ Humanost i zabava“  i staza duga 9 kilometara pod nazivom „Humanost i sport“.

  Učesnici su podeljeni u tri kategorije: juniorke i juniori do 17 godina, seniorke i seniori od 18 do 45 godina i veterani i veteranke od 46 godina,

  Staza “Humanost i zabava” nema takmičarski karakter. Šetamo ili trčimo, družimo se do klupica na kraju Leja, izaberemo po jednu učesničku medalju i srećni i zadovoljni se vraćamo na cilj, kod ZOO vrta “Koki”. Staza “Humanost i sport” je za one koji hoće da pobede sami sebe ali vole i da “ukrste” svoje patike sa ostalim trkačima. Naravno, svi dobijaju učesničku medalju ali najbrži u svojim kategorijama dobiće i druga priznanja. – kaže za IN Medija Nenad Aleksić organizator humanitarne trke.

  Startni brojevi kupuju se po dolasku na start, svaki startni broj je unikat koji su oslikala deca iz Inđije.

  Mila Kotarac iz Starog Slankamena je rođena 27. 04. 2011. u Novom Sadu.

  Po rođenju, u predporođajnoj sali, došlo je do prolapsa pupčanika. Hitan carski rez je urađen ali nije dobro i na vreme reagovano, tako da je Mila dugo ostala bez kiseonika. Dva puta je reanimirana.

  Posledica ovog događaja su teška oštećenja mozga i cerebralna paraliza.

  Mila ne priča, ne hoda, ne sedi… Od septembra 2014. zbog male telesne tezine (7 kg- 3.5god) i otežanog gutanja, Mili je plasiran PEG (gastrostoma) preko koje se hrani.

  Tog leta su počeli i ozbiljniji problemi sa plućima.

  2016.godine hospitalizovana je 4 meseca na pulmologiji Dečije bolnice u Novom Sadu zbog pneumonije. Od tada, Mili je potreban kiseonik pri spavanju i preko dana pri padu saturacije. Svakodnevno se na desetine puta inhalira, drenira, aspirira…

  2017.godine, Mili je pozlilo i ponovo je hospitalizovana na odeljenju pulmologije. Nakon 20 dana, dolazi do pogoršanja i prestanka disanja. Tada joj je urađena traheotomija i Mila ima traheostomu od novembra 2017. godine.

  2019.godine od septembra do januara 2020. Mila je u tri navrata bila hospitalizovana ukupno 3,5 meseca. Od tada je i kontinuirano na kiseoniku 24h. Nakon hospitalizacije u januaru 2020. Mila nije bila u bolnici, mada je često dolazilo do kriznih situacija, ali su njeni roditelji uspeli nekako da se izbore samo da bi Mila ostala kod kuće.

  Preko fondacije “Podrži život” i uz pomoć humanih ljudi, Mili je obezbeđen COUGH ASSIST aparat koji joj pomaže u iskašljavanju sekreta. Milini roditelji čine sve što mogu da devojčica ima najbolju negu koja joj je potrebna u kućnim uslovima. To iziskuje i izuzetno velike troškove, porodica nema apsolutno nikakvu pomoć države oko nabavke neophodnih aparata, servisiranja, potrošnog materijala…

  Milin otac je zaposlen, ali je majka posle 22 godine radnog staža, bila primorana da napusti posao da bi vodila 24h brigu o detetu.

  – Takmičar sam bira svoj broj i za njega plaća minimalnu cenu od 300 dinara, svaki dinar preko toga je dobra volja. Ovo nije obična trka, ovo je način da kroz sport koji najviše volimo učinimo i jedno dobro delo.Nije bitno da li ćete trčati ili šetati sa nama, na cilju smo svi pobednici koji su uneli bar malo radosti u život jedne devojčice.Dođite 21. maja u Inđiju. – ističe Aleksić.

  Sva prikupljena sredstva od prodaje startnih brojeva biće uplaćena na račun fondacije Budi human, za devojčicu Milu Kotarac iz Starog Slankamena.

  Svoje učešće zainteresovani mogu prijaviti na linku OVDE.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/sakupljeno-42-000-dinara-na-premijeri-predstave-godesa-bi-da-vaja/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]