• Platforma Crvenog krsta Srbije, najbolja digitalna inovacija za migrante

  Crveni krst Srbije pokrenuo je onlajn platformu koja poboljšava komunikaciji i pružanje pomoći, sa posebnim fokusom na migrante. Ideja za izradu platforme potekla ke od volontera i saradnika u Crvenom krstu Srbije, a informacije koje pruža migrantima mogu da koriste tokom cele rute koju prelaze.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Platforma Crvenog krsta Srbije, najbolja digitalna inovacija za migrante
  Foto: Crveni krst Srbije

  Fokus je bio na kreiranju online (platforme) koja će biti korisna, ažurna i relevantna za korisnike, jednostavnog i intuitivnog dizajna, sa mogućnošću prevođenja na veliki broj svetskih jezika. Pored informacija o humanitarnim uslugama koje pruža Crveni krst Srbije, korisnici mogu da se informišu o različitim rizicima duž migracione rute i adekvatnim merama opreza, praktičnim podacima o Srbiji te da podele svoje price. – navodi se u saopštenju a prenosi Nova ekonomija.

  Iza nove platforme stoji Međunarodna Federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, koje su i finansirale kreiranje aplikacije.

  Platforma Crvenog krsta Srbije je prepoznata od strane Međunarodne Federacije društava Crvenog krsta Crvenog polumeseca kao najistaknutija digitalna inovacija u oblasti migracija za region Evrope. – navode u Crvenom krstu Srbije.

  U saopštenju se dodaje i da su čelnici globalne organizacije naročito istakli jednostavnost pristupa platformi, intuitivnost i praktičnost dizajna, relevantnost, aktivni monitoring korišćenja i modularnost iste.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija