• Počela podela vaučera za svu decu Beograda i one koji rade s decom

  Od danas je počela podela vaučera u vrednosti od 6.000 dinara za svu decu Beograda, zaključno sa učenicima završnih razreda srednje škole, prenosi Tanjug. Poklon-vaučere će dobiti i svi zaposleni koji rade s decom u vrtićima i školama. To će, kako je ranije izjavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, biti „poseban novogodišnji poklon od Grada za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počela podela vaučera za svu decu Beograda i one koji rade s decom

  Od danas je počela podela vaučera u vrednosti od 6.000 dinara za svu decu Beograda, zaključno sa učenicima završnih razreda srednje škole, prenosi Tanjug.

  Poklon-vaučere će dobiti i svi zaposleni koji rade s decom u vrtićima i školama. To će, kako je ranije izjavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, biti „poseban novogodišnji poklon od Grada za svu beogradsku decu i sve zaposlene u predškolskom i obrazovnom sektoru koji svakodnevno brinu i vode računa o njima“.

  -Vaučeri će u toku sledeće nedelje biti dostavljeni svim državnim i privatnim predškolskim i školskim ustanovama, tako da očekujemo da će ih svi imati do 26. decembra, nakon čega će u okviru tih ustanova krenuti podela našim građanima –  naveo je Šapić.

  Dodao je da će za decu koja ne idu u vrtiće, roditelji od 26. decembra moći da se jave u svoju opštinu, te da će na posebnom šalteru s ličnom kartom i zdravstvenom knjižicom deteta moći da podignu vaučer.

  Šalter će, kako je istakao, biti dostupan i za sve reklamacije ukoliko bude eventualnih problema.

  Precizirao je da će vaučeri moći da se iskoriste u roku od dva meseca od momenta preuzimanja, tačnije do 1. marta.

  Poklon vaučeri će moći da se iskoriste u radnjama sportske opreme Sport Vision. Reč je o poslu od 1,785 milijardi dinara koji je dobila kompanija Sport Vision Beograd. Procenjeno je da će vaučer od 6.000 dinara za kupovinu u njihovim radnjama dobiti oko 300.000 Beograđana. 

  Zašto vaučeri, a ne novac?

  -Imam iskustvo kao predsednik opštine Novi Beograd sa ovakvom vrstom pomoći deci, odnosno roditeljima, i realizacija je zaista bila odlična. Insistirao sam na tome da se ne uplaćuje novac na račune roditelja, već da to bude vaučer koji se može iskoristiti za široki spektar proizvoda, od školske preko sportske opreme do svega drugog što spada u potrebe najmlađih – rekao je ranije Šapić. 

  On je dodao da novac „koji leže na račun može, ne greškom ili namerom roditelja, već zbog drugih stvari, poput raznih administrativnih zabrana ili dugova, da završi na drugom mestu“ i da se zbog toga Grad odlučio za vaučere. 

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija