• Počela prijava za pomoć od 100 evra za mlade

  Prijava za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra počela je noćas u ponoć. Mladi od 16 do 29 godina, moći će da se prijave na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs do 31. maja, najavio je minister finansija Siniša Mali. – Oni koji su se već prijavili ne treba da se ponovo prijavljuju, njima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počela prijava za pomoć od 100 evra za mlade

  Prijava za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra počela je noćas u ponoć. Mladi od 16 do 29 godina, moći će da se prijave na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs do 31. maja, najavio je minister finansija Siniša Mali.

  – Oni koji su se već prijavili ne treba da se ponovo prijavljuju, njima će automatski biti uplaćen novac, ali se otvara proces prijave za one koji su u međuvremenu napunili 16 godina, ili su na neki drugi način stekli to pravo, odnosno ukoliko su prošlog puta imali pravo ali nisu želeli da ga iskoriste. Isplata će se vršiti u prva tri dana juna. Podsećamo da je u prvom krugu 100 evra dobilo 1.059.425 mladih, a sada nastavljamo da pomažemo naše gradjane. – napisao je Mali na svom Instagram profilu.

  Ministar je za RTS danas kazao da  će za drugi krug isplate pomoći mladima biti nešto više novca, između 12,5 i 13 milijardi dinara, koji je izdvojen u budžetu.

  – U poslednje dve i po godine ispunili smo sva obećanja koja smo dali: od 100 evra 2020. godine, od pomoći 2021. godine. Od februara smo isplatili 10.000 dinara svim zaposlenima u zdravstvu, 20.000 dinara svim penzionerima, isplatikli smo prvih 100 evra mladima, 10.000 dinara prosvetarima, u socijalnim službama takođe – podsetio je Mali.

  Uprkos globalnoj krizi koja traje, država svako svoje obećanje ispunjava, to je važno zbog kredibiliteta države i budžeta, dodao ministar finansija.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija