• Počela prijava za turističke vaučere

  Građani od danas na šalterima „Pošte Srbije“ mogu da se prijavljuju za korišćenje vaučera za subvencionisan odmor u Srbiji. Građanima će biti na raspolaganju 100.000 vaučera u maksimalnoj vrednosti od 5.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera. Vaučer od 5.000 dinara predstavlja maksimalan iznos sredstava koja korisnik može […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počela prijava za turističke vaučere
  Foto: Pixabay

  Građani od danas na šalterima „Pošte Srbije“ mogu da se prijavljuju za korišćenje vaučera za subvencionisan odmor u Srbiji.

  Građanima će biti na raspolaganju 100.000 vaučera u maksimalnoj vrednosti od 5.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera.

  Vaučer od 5.000 dinara predstavlja maksimalan iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

  Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva.

  Korisnici vaučera po prvi put mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

  Vaučeri se mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

  Trenutno ima više od 3.000 ugostiteljskih objekata koji su prijavili smeštajne kapacitete za korisnike vaučera u ovoj godini.

  Ministarstvo turizma je navelo da ostaje otvoren poziv i ostalim ugostiteljima da se priključe do kraja trajanja akcije.

  Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar ove godine.

  Izvor: Danas

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/pocela-prijava-za-dodatne-vaucere-za-odmor-u-srbiji-interesovanje-ogromno/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]