• Počelo onlajn zakazivanje testiranja i upisa dece u prvi razred osnovne škole

  Roditelji od danas mogu onlajn da zakažu termin za testiranje i upis dece u prvi razred osnovne škole, preko usluge eZakazivanje na portalu eUprava, od 1. aprila do 31. maja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počelo onlajn zakazivanje testiranja i upisa dece u prvi razred osnovne škole

  To je saopštilo Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

  Osim prijave preko portala eUprava termini mogu da se zakažu i u direktnom kontaktu sa školom, putem telefona ili imejla.

  Zahvaljujući elektronskoj upravi dobili smo efikasniju javnu upravu i sprečili da građani budu kuriri koji nose svoja dokumenta od šaltera do šaltera. Na portalu eUprava, na kojem imamo registrovano više od dva miliona i 142 hiljade eGrađana, nalaze se stotine različitih usluga, a elektronski upisi dece u vrtiće, osnovne i srednje škole su postali jedni od najčešće korišćenih. – rekao je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

  On je istakao da roditelji ne treba da pribavljaju papirne dokumente, izvode, prijave i uverenja, jer je elektronskom razmenom podataka to uvedeno kao standard u rad javne uprave.

  U narednoj školskoj godini očekuje se 65.000 prvaka.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Ana Brnabić: Hvala opoziciji koja je došla na dijalog

  Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se sa tog mesta truditi da se nastavi dijalog sa opozicijom, navodeći da vlast pokazuje da je nacionalni interes Srbije na prvom […]