• Počinje javna rasprava o nacrtima medijskih zakona, traje do 7. oktobra

  Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Vlade Srbije uputilo je na javnu raspravu Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima i Nacrt zakona o elektronskim medijima, koja će trajati do 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija. U saopštenju ovog ministarstva navodi se da predloženi nacrti zakona imaju za cilj da unaprede sistem javnog informisanja i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počinje javna rasprava o nacrtima medijskih zakona, traje do 7. oktobra
  Foto: Pixabay

  Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Vlade Srbije uputilo je na javnu raspravu Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima i Nacrt zakona o elektronskim medijima, koja će trajati do 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

  U saopštenju ovog ministarstva navodi se da predloženi nacrti zakona imaju za cilj da unaprede sistem javnog informisanja i stvore uslove za bolje regulisanje tržišta elektronskih medija.

  Takođe, predloženi dokumenti posledica su usklađivanja sa Strategijom razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji za period 2020–2025. godine i izmenama Direktive o audiovizuelno-medijskim uslugama iz 2018. godine.

  U izradi nacrta medijskih zakona, pored predstavnika javne uprave, veliki doprinos pružila su novinarska i medijska udruženja, kao i međunarodni partneri – Delegacija Evropske unije u Srbiji, Misija OEBS-a, Ambasada Кraljevine Norveške i Fondacija Кonrad Adenauer, navodi se u saopštenju Ministarstva.

  Predviđeno je da se javna rasprava održi u Beogradu 13. septembra, u 11 časova, u velikoj sali Privredne komore Srbije,  zatim u Nišu 20. septembra, u Novom Sadu biće organizovana 27. septembra,  u Kragujevcu 4. oktobra.

  Ministarstvo informisanja i telekomunikacija poziva državne organe, stručnu javnost, novinarska i medijska udruženja, nevladine organizacije, organizacije civilnog društva, kao i druge zainteresovane strane, da učestvuju u javnoj raspravi.

  Izvor: Nova ekonomija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija