• Počinje naplata ulaza u Hram Svetog Save; Ne zna se kad tačno

  U sredu 1. februara trebalo je da počne naplata ulaza u Hram Svetog Save za turističke posete. Za grupe bi cena trebalo da bude 350, a za individualni obilazak 600 dinara. Nije precizirano da li su ovo odnosi i na građane Srbije. Još uvek se čeka blagoslov patrijarha Porfirija, javlja Euronews Srbija. Srpska pravoslavna crkva […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počinje naplata ulaza u Hram Svetog Save; Ne zna se kad tačno

  U sredu 1. februara trebalo je da počne naplata ulaza u Hram Svetog Save za turističke posete. Za grupe bi cena trebalo da bude 350, a za individualni obilazak 600 dinara. Nije precizirano da li su ovo odnosi i na građane Srbije. Još uvek se čeka blagoslov patrijarha Porfirija, javlja Euronews Srbija.

  Srpska pravoslavna crkva bila je obavestila je turističke agencije da se od 1. februara naplaćuje ulaz u Hram Svetog Save na Vračaru.

  – Obaveštavamo Vas da će se od 01. februara 2023. godine za vođenje organizovanih turistički poseta u Hramu Svetog Save naplaćivati ulaz u iznosu od 350 dinara po osobi. Obaveštenje se odnosi na turističke posete organizovane od strane agencija, koje su u obavezi da dođu sa srpskim licenciranim turističkim vodičem. Ukoliko neko želi pojedinačno vođenje sa stručnim licem iz Hrama Svetog Save, cena će biti 600 dinara po osobi – navodi se u pisanom saopštenju.

  Naplata još nije počela. Čeka se temeljna razrada, izrada ulaznica i preciznih propisa, a pre svega blagoslov patrijarha Porfirija.

  Fotografija: Euronews Srbija

  Srpska pravoslavna crkva je i pre četiri meseca pokušala da sprovede naplatu ulaznica u Hram. Tada se odnosila samo na organizovane turističke grupe iz inostranstva, ali se od toga odustalo bez objašnjenja.

  Ne zna se na koji način će naplata biti regulisana.

  Crkve u Rusiji koje su muzeji ili delimično muzeji, naplaćuje ulaz, kao i u crkve Kremaljske. U najvećoj crkvi na svetu, crkvi Svetog Spasa, Hrista Spasitelja u Moskvi, ne naplaćuje se ulaz. Ulaz se ne naplaćuje ni u crkvi Svetog Petra u Vatikanu. Tamo se naplaćuje uspon na kupolu i ulaz u Muzej Vatikana. Za manastire Meteori ulaz se naplaćuje svima osim Grcima, bez obzira da li dolaze sami ili u grupi.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

  Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, […]