• Počinje pilot-projekat: Pozovite izabranog lekara i konsultujte se bez dolaska u ambulantu

  U zdravstvenom sistemu Srbije 1. septembra počeće pilot-projekat „Telefonska konsultacija građana sa izabranim lekarom na primarnom nivou“, najavilo je danas Ministarstvo zdravlja, prenosi FoNet. Građani će tako moći da zakažu telefonsku konsultaciju sa izabranim lekarom, umesto odlaska u dom zdravlja i čekanja u redu. Telefonske konsultacije će moći da se zakažu pre svega za redovne […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počinje pilot-projekat: Pozovite izabranog lekara i konsultujte se bez dolaska u ambulantu

  U zdravstvenom sistemu Srbije 1. septembra počeće pilot-projekat „Telefonska konsultacija građana sa izabranim lekarom na primarnom nivou“, najavilo je danas Ministarstvo zdravlja, prenosi FoNet.

  Građani će tako moći da zakažu telefonsku konsultaciju sa izabranim lekarom, umesto odlaska u dom zdravlja i čekanja u redu.

  Telefonske konsultacije će moći da se zakažu pre svega za redovne odlaske hroničnih bolesnika i manje konsultacije u domovima zdravlja kod izabranih lekara, navedeno je u saopštenju.

  Do sada su u Srbiji pokrenuti slični pilot-projekti: eDijabetes i Konsultacije lekara specijalista sa građanima koji tako ne moraju da nose upute, rezultate i nalaze od lekara do lekara.

  Rezultati projekta eDijabetes pokazali su da bi njegovom primenom ukupni period zbrinjavanja pacijenta terapijom mogao da bude i do šest puta kraći u odnosu na standardni postupak.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]