• Počinje predaja nelegalnog oružja bez posledica

  Građani Srbije u narednih mesec dana moći će da predaju neregistrovano oružje najbližoj policijskoj stanici bez sankcija. Tokom tog perioda građani neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja. Rok za predaju nelegalnog oružja je 8. jun. Poziv se odnosi na sve vrste oružja, automatsko, minsko-eksplozivna sredstva, delove […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Počinje predaja nelegalnog oružja bez posledica
  Foto: Pixabay

  Građani Srbije u narednih mesec dana moći će da predaju neregistrovano oružje najbližoj policijskoj stanici bez sankcija.

  Tokom tog perioda građani neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja.

  Rok za predaju nelegalnog oružja je 8. jun.

  Poziv se odnosi na sve vrste oružja, automatsko, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju.

  Oružje u nelegalnom posedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana, od 7 do 19 časova.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć gostujući na RTS-u da je građanima data prilika da u narednih mesec dana sami predaju nelegalno oružje bez posledica, a posle tog roka suočiće se sa strogim kaznama.

  Mere su takve da od sutra uzimamo nelegalno oružje i municiju, imate mesec dana rok, samo ga donesite i ostavite. Juče smo pronašli u Krnjači u dva šatorska krila iza neke zgrade, sreća pa su na to naišli nadležni državni organi, bilo je više pušaka, 650 metaka. Molim ljude samo da odu u policiju i ostave to. – kaže Vučić.

  On je istakao da država očekuje da će na ovaj način dobiti milione mataka zbog kojih će životi biti sačuvani. Oni koji ne budu doneli oružje, suočiće se sa kaznama zatvora u slučaju da ga policija pronađe u nelegalnom posedstvu.

  To će naći na velike otpore, a već nailazi – čak i u vreme Dana žalosti gde je oružje prouzrokovalo ovakve tragedije. Mi smo imali dovoljno građanske hrabrosti i poštenja da kažemo da nešto mora da se preduzme. Posle toga povećavamo kazne zatvora za nelegalno oružje, policija upada – ako vam se isplati da zbog tri metka dobijete pet, deset ili 15 godina robije, onda to uradite sebi. Glupa odluka onoga ko to prihvati. – rekao je predsednik.

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]