• Podignuta optužnica protiv Belivukove grupe ispisana na 322 strane

  Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv grupe Veljka Belivuka. Optužnica je podignuta protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koja je delovala pod velom partizanove navijačke grupe „Principi“. Optužnicom je obuhvaćen 31 okrivljeni, a među njima su i svedoci-okrivljeni. Optužnica je predata Posebnom odeljenju Višeg suda u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Podignuta optužnica protiv Belivukove grupe ispisana na 322 strane

  Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv grupe Veljka Belivuka.

  Optužnica je podignuta protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koja je delovala pod velom partizanove navijačke grupe „Principi“.

  Optužnicom je obuhvaćen 31 okrivljeni, a među njima su i svedoci-okrivljeni. Optužnica je predata Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na potvrđivanje.

  Optužnica je napisana na 322 strane sa dokazima, navode mediji. Njeni detalji još nisu poznati.
  Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih osoba za nova krivična dela ili novih osumnjičenih.

  Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je prošle sedmice na konferenciji za novinare ukazao da se pripadnici ove grupe terete za krivična dela zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, trgovinu drogom, trgovinu oružjem, za jednu otmicu i jedno silovanje.

  Reč je o brutalnim ubistvima počinjenim u vikendici u Ritopeku. Tužilac je novinarima tada pokazao i fotografije koje će se koristiti kao dokaz protiv ove grupe. Neke od fotografija obezglavljenih tela prikazane su prethodno i na televiziji.

  U pitanju su fotografije iz komunikacije pripadnika ove grupe zaplenjene sa servera SKY i dobijene za ovu istragu putem međunarodne pravne pomoći od jedne zapadnoevropske države.

  Pored tih fotografija sa SKY servera zaplenjeni su i audio i video zapisi koji ukazuju na događaje i osumnjičene.

  Ova grupa uhapšena je 4. februara. Belivuk i Miljković se sumnjiče da su organizovali kriminalnu grupu koja je počinila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe „Principi“.

  Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe. Nedelju dana kasnije uhapšen je i A.Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom.

  U maju je istraga proširena na još šest osoba.

  U aprilu je u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenja.

  Širi kontekst delovanja ove grupe ukazuje na povezanost sa „kavačkim klanom“ iz Crne Gore, koji je već godinama u sukobu sa takozvanim „škaljarskim klanom“, takođe iz Crne Gore.

  Izvor: Tanjug, 021

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija