Pojačane kontrole saobraćaja ovog vikenda

Categories NOVO, SERVISNE VESTI, VESTIPosted on

Ovog vikenda policijna će intenzivnije kontrolisati ponašanje učesnika u saobraćaju, najavljeno je iz Vlade Srbije. Prema objašnjenju nadležnih, težište te akcije biće “na otkrivanju najtežih prekršaja koji mogu imati tragične posledice po učesnike u saobraćaju”.

– U cilju poboljšanja stanja bezbednosti saobraćaja na svim najvažnijim putnim pravcima biće kontrolisano prekoračenje brzine kretanja, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisna upotreba telefona tokom vožnje – kažu nadležni.

Za ovu akciju MUP Srbije angažovao je “maksimalan broj policijskih službenika” i sve raspoložive tehničke uređaje – radare, alkometre i uređaje za kontrolu psihoaktivnih supstanci.

U poslednje tri godine tokom juna na putevima u Srbiji prosečno je život izgubilo 50 ljudi, a saobraćajne nezgode najvećim delom bile su posledica neprilagođene brzine kretanja

MUP Srbija uputio je i apel građanima da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem sačuvaju svoj i tuđe živote i doprinesu očuvanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Radovan Nikolić (IN Medija)

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *