• Pokrajinska vlada izdvojila 225 miliona dinara za realizaciju 57 projekata u oblasti sportske infrastrukture

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara ugovore za realizaciju ukupno 57 projekata za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata, vredne 225 miliona dinara, koji se realizuju putem Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade,  reč je o 39 projekata školske sportske […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pokrajinska vlada izdvojila 225 miliona dinara za realizaciju 57 projekata u oblasti sportske infrastrukture

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara ugovore za realizaciju ukupno 57 projekata za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata, vredne 225 miliona dinara, koji se realizuju putem Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade,  reč je o 39 projekata školske sportske infrastrukture i 18 projekata javne sportske infrastrukture.

  Kako se navodi, od 2016. godine do danas, Mirović je podsetio, putem ovog javnog konkursa, u sportsku infrastrukturu uloženo je ukupno 952 miliona dinara za realizaciju 479 projekata.

  Time smo rekonstruisali i opremili brojne objekte širom Vojvodine, i u manje razvijenim sredinama stvorili uslove za razvoj i unapređenje školske sportske infrastrukture i javnih sportskih terena i centara namenjenih profesionalnim sportistima. – izjavio je predsednik Mirović.

  Prema Mirovićevim rečima, pored ovih projekata, Pokrajinska vlada realizuje i projekte preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

  Mirović je podsetio da je u toku i izgradnja sportske hale u Novom Kneževcu, a u planu su i dalji radovi na rekonstrukciji Đačkog igrališta u Novom Sadu.

  Očekujem i da će stadion u Zrenjaninu, na kojem je ponikla svetska šampionka u atletici, Ivana Španović, biti gotov do kraja godine. Nastavićemo i u godinama pred nama izdvajanja za razvoj i unapređenje sportske infrastrukture. Da sve ovo ima smisla govore rezultati koje postižu naši sportisti širom sveta. – dodao je Mirović i najavio da je u planu i izgradnja Međunarodnog kampusa za basket tri na tri u Rumi.

  Putem ovog konkursa, između ostalog, sredstva su izdvojena i za sanaciju i opremanje sportskih terena u OŠ „Petefi Šandor“ u Bečeju, sanaciju terena za košarku u ETŠ „Mihajlo Pupin“ u Novom Sadu,  izgradnju pomoćnog objekta FK „Tisa” u Padeju, postavljanje novog parketa za fiskulturnu salu u OŠ „Zmaj Jova Jovanović” u Rumi, sanaciju i adaptaciju sportske hale u Crvenki, izgradnju sportskog objekta s pratećim sadržajima u Novom Miloševu, rekonstrukciju Gradske hale „Mostonga” u Somboru, sanaciju sportskih terena  u OŠ „Kosta Trifković” u Novom Sadu, investiciono održavanje i opremanje školskog objekta OŠ „Žarko Zrenjanin” u Kikindi, adaptaciju postojećeg fudbalskog terena i objekta za sport i fizičku kulturu FK „Bačka” u Molu, sanaciju otvorenog sportskog terena u Čortanovcima i za druge projekte.

  Sredstva su obezbeđena i za sanaciju i opremanje sportskih terena u osnovnim školama u Sremskoj Kamenici, Vrbasu, Nadalju, Beloj Crkvi, Karavukovu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Senti, Novom Sadu, Žitištu, Bukovcu, Melencima, Hrtkovcima, Pačiru, Opovu, Srpskoj Crnji, Zrenjaninu, Pećincima i Gakovu.

  Dodeli ugovora prisustvovao je i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

  Izvor: Pokrajinska vlada

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina