• Pokrajinski parlament: Glavna tema kako se trošio budžet od 123 milijarde

  Naredna sednica Skupštine Vojvodine održaće se u četvrtak, 27. juna, a glavna tema će biti završni račun budžeta za 2023. godinu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pokrajinski parlament: Glavna tema kako se trošio budžet od 123 milijarde
  Foto> 021.rs

  Kako prenosi 021.rs, ovo će biti prvo zasedanje pokrajinskog parlamenta, posle više od šest meseci od vojvođanskih izbora, na kojem će se razmatrati odluke koje nisu u vezi sa kadrovskim rešenjima.

  Pokrajinski poslanici će razmatrati kako je utrošeno 123 milijarde dinara u prošloj godini, što je rekordna suma. Podsetimo i da je visina ovogodišnje kase oko 110 milijardi dinara.

  Na dnevnom redu, osim rasprave o završnom računu budžeta za prošlu godinu, biće i još nekoliko izveštaja o radu pokrajinskih ustanova u 2023. godini.

  Pred poslanicima će biti i izveštaj pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana, zatim izveštaj o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom APV-a u 2023. godini, kao i izveštaji o poslovanju fonda „Evropski poslovi“ i Fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

  Vojvođanska skupština će odlučivati i o imenovanju Čaba Čorbe iz Temerina u Savet Univerziteta u Novom Sadu, kao i Zoltana Sedlaka u Savet Ekonomskog fakulteta.

   

   

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina