• Pokrenut portal za pomoć osmacima u pripremi završnih ispita

  Učenici osmih razreda u Srbiji, koji pripremaju završne ispite, dobili su dodatnu pomoć države. Za podršku učenicima osmog razreda u pripremi za završni ispit Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, pokrenuli su portal eVežbaonica, na kome učenici mogu da rešavaju zadatke i provere svoje znanje. Portal je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pokrenut portal za pomoć osmacima u pripremi završnih ispita

  Učenici osmih razreda u Srbiji, koji pripremaju završne ispite, dobili su dodatnu pomoć države.

  Za podršku učenicima osmog razreda u pripremi za završni ispit

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, pokrenuli su portal eVežbaonica, na kome učenici mogu da rešavaju zadatke i provere svoje znanje.

  Portal je kreiran u saradnji sa E-upravom i profesorima sa Matematičkog fakulteta u Beogradu i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, navodi se u saopštenju nadležnog minsitarstva.

  Na portalu se nalaze zadaci iz sedam predmeta – srpski jezik/maternji jezik, matematika, fizika, hemija, biologija, geografija i istorija. Zadaci su raspoređeni prema težini na tri nivoa – osnovni, srednji i napredni nivo, a sastavljeni su na osnovu obrazovnih standarda.

  Pored zadataka na srpskom jeziku, na portalu su i zadaci na osam jezika nacionalnih manjina – albanskom, bosanskom, bugarskom, mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom ili hrvatskom jeziku.

  Radovan Nikolić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI