• Pokrenuta inicijativa da se u školski kalendar uvrsti „Dan sećanja za sve žrtve 3. i 4. maja“

  Savet roditelja osnovne škole “Jožef Atila” iz Novog Sada juče je podneo predlog Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se od sledeće školske 2024/2025. godine, jedan dan u maju mesecu uvrsti u školski kalendar kao dan sećanja na žrtve iz OŠ „Vladislav Ribnikar” i žrtve iz Malog Orašja i Dubone.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pokrenuta inicijativa da se u školski kalendar uvrsti „Dan sećanja za sve žrtve 3. i 4. maja“
  Foto: Pixabay

  Istovremeno sa podnošenjem predloga resornom ministarstvu pokrenuta je i onlajn peticija u kojoj se navodi da od sledeće školske 2024/25 godine jedan dan u maju uvrsti u školski calendar kao dan sećanja na žrtve.

  – Dve velike tragedije od 3. i 4. maja prošle godine, kada smo izgubili 19 nevinih duša, ostavile su traga na celo društvo. Kao roditelji, saučestvujemo u bolu koji osećaju porodice žrtava i njihovi bližnji. Ovo je naš način da pružimo ruku utehe, i da im damo do znanja da će njihovi anđeli zauvek biti sa nama. Najmanje što kao društvo i država možemo da uradimo jeste da jedan dan u školskoj godini u svim obrazovnim i vaspitnim ustanovama posvetimo sećanju na njih i borbi protiv nasilja i oružja. Predlažemo da to bude prva sreda u maju mesecu ili 5. maj.
  Naši Bojana, Ana, Katarina, Mara, Ema, Sofija, Andrija, Adriana, Angelina, Dragan, Nikola, Aleksandar, Marko, Lazar, Nemanja, Petar, Milan, Kristina i Dalibor nisu zaboravljeni. –
  kaže se u predlogu saveta roditelja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija