• Pokrenuta peticija za opstanak srednje škole „Uroš Predić“ u Zrenjaninu

  Na sajtu organizacije Kreni-promeni pokrenuta je peticija za opstanak Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“ u Zrenjaninu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pokrenuta peticija za opstanak srednje škole „Uroš Predić“ u Zrenjaninu
  Foto: Zrenjaninski.com

  Jedini zahtev je da ova srednja škola nastavi i dalje da postoji, da obrazuje i vaspitava mlade i sprovodi prekvalifikaciju odraslih .- piše u tekstu peticije koju je do sada potpisalo više od 1.600 građana, prenosi Danas.

  Gradska vlast Zrenjanina nije dala pozitivno mišljenje na predlog plana upisa učenika u narednu školsku godinu u ovu obrazovnu ustanovi, već su predložili da se obrazovni profili rasporede u tri zrenjaninske srednje škole, čemu se kolektiv HPTŠ „Uroš Predić“ protivi.

  U peticiji se navodi da ova srednja škola obrazuje kadar za hemijsku industriju i rad u hemijskim laboratorijama, prehrambenu i tekstilnu industriju, kao i zaštitu životne sredine, te da će, ukoliko se ugasi ova škola, deo nastavnog kadra i vannastavno osoblje ostati bez posla.

  Odavno je u Zrenjaninu trebalo izvršiti optimizaciju upisne politike i upisnog planiranja – ali to se ne radi tako što se jedna škola zatvori pod plaštom optimizacije. Zdravorazumski je zadržati obrazovne profile u školi u kojoj već postoje uslovi za njih, a postojeća privreda traži kadar. Tri kompanije zahtevaju učenike u dualnom obrazovanju za upis u narednu godinu. – piše u tekstu peticije.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]