• Pokret GrađanIN podržava borbu Čortanovaca i Beške za povratak železničke stanice

  Izpokreta GrađanIN još jednom su insistirali na rešavanju problema železničke stanice za meštane Čortanovaca i Beške kao i infrastructure koja je izostala do samog prilaska stanici. Meštani Čortanovaca su do sada nizom akcija i prikupljanjem peticije ovaj problem izneli kao prioritetan za selo a o narednim koracima razgovaraće nakon što resorno Ministarstvo da mišljenje na peticiju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pokret GrađanIN podržava borbu Čortanovaca i Beške za povratak železničke stanice
  Foto: nova stanica Beška/Čortanovci

  Pokret „GrađanIN“ iz Inđije upozorava na problem železničke stanice „Beška“, koja je zamenila dve stanice koje su ranije postojale, a udaljena je i od Beške i od Čortanovaca kilometrima, dok put do nje nema pešačku stazu niti osvetljenje.

  Oni objašnjavaju da se na trasi brze pruge Novi Sad-Beograd nalaze i sela Beška i Čortanovci i da su ranije oba ova sela imala svoje železničke stanice. Međutim, projektom izgradnje brze pruge te dve stanice su ukinute i napravljena je nova železnička stanica „Beška“, koja se nalazi u ataru.

  -Stanica se nalazi između dva sela i od centra oba sela udaljena je četiri ili pet kilometara. Do nove stanice se dolazi putem koji spaja Bešku i Čortanovce, koji nema nikakvu pešačku ni biciklističku stazu, niti je taj put osvetljen – podsećaju.

  Pokret „GrađanIN“ upozorio je još jednom na problem železničke stanice Beška“, koja je zamenila dve stanice koje su ranije postojale, a udaljena je i od Beške i od Čortanovaca kilometrima, dok put do nje nema pešačku stazu niti osvetljenje.

  Oni objašnjavaju da se na trasi brze pruge Novi Sad-Beograd nalaze i sela Beška i Čortanovci i da su ranije oba ova sela imala svoje železničke stanice. Međutim, projektom izgradnje brze pruge te dve stanice su ukinute i napravljena je nova železnička stanica Beška, koja se nalazi u ataru.

  -Nova stanica se nalazi između dva sela i od centra oba sela udaljena je četiri ili pet kilometara. Do nove stanice se dolazi putem koji spaja Bešku i Čortanovce, koji nema nikakvu pešačku ni biciklističku stazu, niti je taj put osvetljen – ukazuju iz ovog pokreta.

  Većina ljudi, kako dodaju, dolazi automobilom na stanicu ili kada uhvati neki autobus koji je neredovan i nije usklađen sa redom vožnje vozova.

  -Paradoks je da dođeš autobusom na železničku stanicu i da čekaš pola sata na voz, koji od Beške do Novog Sada stiže za 20 minuta. Veliki broj ljudi ide peške do stanice i nazad tim putem – kažu iz pokreta Građanin.

  Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

  Podsećamo da su meštani Čortanovaca nakon tri meseca prikupljanja potpisa za onlajn peticiju krajem ove nedelje istu predali resornom Ministarstvu. Oni su istakli da nakon isteka vremena za odgovor Ministarstva koji je zakonski propisan na dve nedelje, planiraju dalje korake u odnosu na odgovor. Isto tako meštani i pokretači peticije podsećaju da Mesna zajednica nije odgovorila na njihov pozi da se sazove zbor meštana sa jedinom tačkom dnevnog reda “povratak železničke stanice Čortanovci” te da će se oni i bez Saveta MZ organizovati i zajednički odlučiti šta dalje.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]