Pola miliona dinara štete, nije konačna cifra

Categories VESTIPosted on

Lovačko udruženje “Fazan” iz Inđije pretrpelo je štetu od oko pola miliona dinara nakon, kako se pretpostavlja, napada pasa lutalica koji su poklala 386 od 800 fazana koliko poseduje ovo lovačko društvo.

Fazani stari oko godinu dana bili su spremni za puštanje u prirodu, jedan deo predviđen je za lov dok je jedan deo predviđen za dalju reprodukciju, kazao je za IN Medija predsednik lovačkog drštva Uroš Vukas,

Vukas dodaje da konačan bilans štete ovo društvo očekuje za par dana jer je dosta fazana povređeno od strane pasa ali ima i onih koji su se bežeći povređivali.

– Nema dvojbe ko je poklao fazane, tvrdi Vukas, kolega i ja smo došli da ih nahranimo oko 7:10 ujutru i zatekli tri psa koji su već poklali polovinu. Dva psa su pobegla kroz rupu kraj ograde koju su iskopali kako bi ušli u odgajivačnicu a jedan je pobegao kroz kapiju.

Zadavljeni fazani

Policija je pozvana istog momenta koja je sačinila zapisnik, zapisnike su sačinili i pokrajinski inspektor kao i inđijska komunalna inspekcija, ostatke životinja sa farme je odnelo JKP “Komunalac”  Inđija.

Šteta je nemerljiva u finansijskom ali i svakom drugom smislu, od svoje članarine smo finansirali nabavku fazana, hranu i čitav proces do sazrevanja da budu vraćeni u prirodu. Jedan mladi fazan košta 1.200 dinara , pre par dana smo kupili tonu suncokreta kako bi ih hranili i sve nam je pred očima uništeno.Mi sredstava za obnovu nemamo a od svih koji su napravili zapisnike nismo dobili informaciju šta dalje, ko je taj ko će nadoknaditi štetu! –  izričit je Uroš Vukas predsednik udruženja “Fazan” Inđija.

Podizanjem zapisnika iz SUP-a Inđija kreće pravna borba ovog društva za utvrđivanje odgovornosti za nanetu im štetu, kažu za IN Medija u ovom udruženju i najavljuju angažovanje advokata kako bi zakonski i materijalno šteta bila nadoknađena.

Verica Marinčić

 

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *