• Poleće ili preleće „Soko“?

  Nazivajući „istorijskim trenutkom“ opština Inđija je najavila početak rada pruge Beograd – Novi Sad za subotu 19. mart, u nastavku se kaže da kreće prvi komercijalni voz na prvoj brzoj pruzi u Srbiji na relaciji Beograd-Novi Sad. Najavljeno je i da su u toku poslednje pripreme za puštanje u rad pruge koja će „značajno izmeniti […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poleće ili preleće „Soko“?

  Nazivajući „istorijskim trenutkom“ opština Inđija je najavila početak rada pruge Beograd – Novi Sad za subotu 19. mart, u nastavku se kaže da kreće prvi komercijalni voz na prvoj brzoj pruzi u Srbiji na relaciji Beograd-Novi Sad. Najavljeno je i da su u toku poslednje pripreme za puštanje u rad pruge koja će „značajno izmeniti saobraćajnu sliku Srbije, a naročito Inđije koja se nalazi između dva grada“.

  – Građani opštine Inđija stizaće u Beograd za pola sata a do Novog Sada za 20 minuta.Uskoro više informacija o redu vožnje i ceni karata. – saopštila je lokalna samouprava.

  U informacijama koje je saopštila Opština Inđija nalazi se i detaljno objašnjenje o izmeni reda vožnje JPI koji je prilagođen sa redom vožnje brze pruge.

  Prema navodima, usklađeni su polasci u gradskom prevozu i to smer A koji saobraća preko železničke stanice u Inđiji: 05:00, 08:00 i 09:00 sati, kao i smer B koji saobraća u istom smeru u 22:05 sati. Prema istom izvoru usklađeni su i polasci u prigradskom prevozu kružne linije smer A polasci koji saobraćaju preko železničke stanice u Beški: 08:27, 09:23 i 11:32 sati, kao i kružna linija smer B na istoj ruti u 6:44 i 16:09 sati.

  Usklađeni polasci gradskog i prigradskog prevoza objavljeni su pre reda vožnje putničkih vozova koji će stajati na stanicama teritorije opštine Inđija, pored nepoznanice kada će vozovi ići nije poznata ni cena karte putničkog voza.

  Međutim prema „redu vožnje“ do kog je IN Medija došla, ne vidi se datum početka saobraćanja vozova niti datum do kog će red vožnje trajati.

  Prema istom redu vožnje vozova iz Novog Sada, preko Inđije ka Beogradu i obrnuto, primetno je uklapanje satnice polaska vozova iz Inđije u oba smera sa gradskim i prigradskim polascima javnog prevoza. Ono što pokazuje red vožnje vozova iz Inđije ka Novom Sadu ili Inđije ka Beogradu, jeste činjenica da će putovanje do Beograda od Inđije trajati 36 minuta dok će putnici iz Inđije do Novog Sada putovati 19 minuta.

  Foto: red vožnje putničkih vozova Beograd – Novi sad i obrnuto, sa stajanjem u Inđiji

  Iako informacija o ceni karata još uvek nema, jasno je da će vožnja na brzoj pruzi biti skuplja nego pre ukidanja železničkog saobraćaja. Očekuje se da na ovoj relaciji kao i ranije budu omogućene i pogodnosti za određene kategorije putnika i određene kategorije polazaka.

  Cena promotivne karte Beograd-Novi Sad, prema pisanju pojedinih medija, će u jednom pravcu koštati 375 dinara, povratna će biti 750 dinara, dok će puna cena karte biti 1.600 dinara. Najveću dozvoljenu brzinu od 200 kilometara na sat vozovi će razvijati od stanice Batajnica do rasputnice Karlovački Vinogradi, u dužini od 41,4 kilometara. “Inter siti” će ići pet puta dnevno, a putovanje će trajati u proseku 36 minuta.

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će u subotu biti otvorena pruga Beograd – Novi Sad, kojom će vozovi putovati brzinom od 200 kilometara na sat, on je naveo da će putovanje od Beograda do Novog Sada trajati 28 minuta. Ovo putovanje brzog voza između dva grada, ne uključuje stajanje u stanici Inđija.

  Najbrži će biti „intersiti”, koji će u Novi Sad stizati za 36 minuta i koji će stajati samo u železničkoj stanici Novi Beograd. Ovaj voz imaće pet dnevnih polazaka iz Beograda i Novog Sada. Regio ekspres biće za nijansu sporiji i zaustavljaće se na sedam stanica između Novog Sada i Beograda (stanice Novi Beograd, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška i Sremski Karlovci). Ova vrsta vozova imaće ukupno četiri polaska iz Beograda i Novog Sada. Devet dnevnih polazaka iz oba grada imaće „regio” vozovi koji će stajati na svim stanicama na ovoj trasi i putovati nešto ispod sat vremena.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija