• Policija iznela inđijskog sveštenika iz Lidla zbog neprimerenog ponašanja

  Policija koja iznosi inđijskog sveštenika iz Lidla zbog nedoličnog ponašanja, je scena kojoj su svedočili brojni inđinčani u 28. marta oko 19 sati. Incident se dogodio, prema tvrdnjama očevidaca, nakon što je sveštenik radnike ovog marketa ubeđivao da mu robu koju je uzeo u marketu ne naplate i pri tom odnesu u autmomobil. Nakon dužeg […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Policija iznela inđijskog sveštenika iz Lidla zbog neprimerenog ponašanja

  Policija koja iznosi inđijskog sveštenika iz Lidla zbog nedoličnog ponašanja, je scena kojoj su svedočili brojni inđinčani u 28. marta oko 19 sati. Incident se dogodio, prema tvrdnjama očevidaca, nakon što je sveštenik radnike ovog marketa ubeđivao da mu robu koju je uzeo u marketu ne naplate i pri tom odnesu u autmomobil. Nakon dužeg odbijanja osoblja da mu pomognu u nameri da otuđi robu, sveštenik je seo i protestvovao. Kako bi ga urazumili, akciji ubeđivanja da odustane od namere priključili su se i kupci koji su se zatekli tu, na sveštenikovo odbijanje da plati, radnicima marketa nije preostalo ništa drugo nego da pozovu policiju.

  Video: privatna arhiva

  -Nisu mi ukazali dostojanstvo negodovao je sveštenik.

  Svedoci tvrde da su kupci pokušavali da podignu sveštenika i urazume ga, dok je on odbijao i nastavljao da drži „besedu“.

  – Ovo je tragično, sveštenik u mantiji sa krstom oko vrata u vreme posta, vidno pripit sedi u marketu i traži da mu se pokloni roba koju je uzeo i ne želi da plati. – kaže starija gospođa koja je svedočila incidentu.

  – Nisu svi sveštenici ovako bahati, ja sam vernik i znam mnoge sveštenike koji su umereni, dobronamerni i pošteni ljudi pre svega. Šta se desilo i dalje ne mogu da poverujem.- reči su jednog od kupaca koji se zatekao u vreme incidenta.

  Nakon dužeg ubeđivanja sveštenika da odustane od namere uzimanja robe bez plaćanja i protesta, policiji nije preostalo ništa drugo nego da iznesu sveštenika iz marketa.

  Video: privatna arhiva

  Vaskšnji post za vernike pravoslavne veroispovesti počeo je 7. marta i traje do 24. aprila. Vaskršnji post je najstrožiji i najduži post u toku cele godine, i većinom se posti na vodi. Post nije samo odricanje od hrane, nego je uzdržavanje od loših misli i dela, kao i jačanje duhovnosti i pobeda nad telesnom strašću. U toku je četvrta nedelja posta koja se zove i „Sredoposna nedelja“ u kojoj ne treba izgovarati ružne reči, čak ni u šali, a treba mnogo raditi. Veruje se da će Bog nagraditi one koji se posebno istaknu marljivošću u školi i na poslu.

  Eparhija sremska i Srpska pravoslavna crkva do sada se nisu oglasili povodom ovog incidenta.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Javna rasprava o rebalansu budžeta od 27. aprila

  U ponedeljak, od 10 sati, održaće se sednica Opštinskog veća na kojoj će većnici doneti Zaključak o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine […]