Policija iznela inđijskog sveštenika iz Lidla zbog neprimerenog ponašanja

Categories Inđija, NAJVAŽNIJE, NOVOPosted on

Policija koja iznosi inđijskog sveštenika iz Lidla zbog nedoličnog ponašanja, je scena kojoj su svedočili brojni inđinčani u 28. marta oko 19 sati. Incident se dogodio, prema tvrdnjama očevidaca, nakon što je sveštenik radnike ovog marketa ubeđivao da mu robu koju je uzeo u marketu ne naplate i pri tom odnesu u autmomobil. Nakon dužeg odbijanja osoblja da mu pomognu u nameri da otuđi robu, sveštenik je seo i protestvovao. Kako bi ga urazumili, akciji ubeđivanja da odustane od namere priključili su se i kupci koji su se zatekli tu, na sveštenikovo odbijanje da plati, radnicima marketa nije preostalo ništa drugo nego da pozovu policiju.

Video: privatna arhiva

-Nisu mi ukazali dostojanstvo negodovao je sveštenik.

Svedoci tvrde da su kupci pokušavali da podignu sveštenika i urazume ga, dok je on odbijao i nastavljao da drži „besedu“.

– Ovo je tragično, sveštenik u mantiji sa krstom oko vrata u vreme posta, vidno pripit sedi u marketu i traži da mu se pokloni roba koju je uzeo i ne želi da plati. – kaže starija gospođa koja je svedočila incidentu.

– Nisu svi sveštenici ovako bahati, ja sam vernik i znam mnoge sveštenike koji su umereni, dobronamerni i pošteni ljudi pre svega. Šta se desilo i dalje ne mogu da poverujem.- reči su jednog od kupaca koji se zatekao u vreme incidenta.

Nakon dužeg ubeđivanja sveštenika da odustane od namere uzimanja robe bez plaćanja i protesta, policiji nije preostalo ništa drugo nego da iznesu sveštenika iz marketa.

Video: privatna arhiva

Vaskšnji post za vernike pravoslavne veroispovesti počeo je 7. marta i traje do 24. aprila. Vaskršnji post je najstrožiji i najduži post u toku cele godine, i većinom se posti na vodi. Post nije samo odricanje od hrane, nego je uzdržavanje od loših misli i dela, kao i jačanje duhovnosti i pobeda nad telesnom strašću. U toku je četvrta nedelja posta koja se zove i „Sredoposna nedelja“ u kojoj ne treba izgovarati ružne reči, čak ni u šali, a treba mnogo raditi. Veruje se da će Bog nagraditi one koji se posebno istaknu marljivošću u školi i na poslu.

Eparhija sremska i Srpska pravoslavna crkva do sada se nisu oglasili povodom ovog incidenta.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

5 komentara

  1. Cista laz kakovas nije sramota tako da lazete da tako blatite coveka licnosam bio prisutan pop jeste bijo vidno pijan alije robu uredno platijo i krenuo ka parkingu gdemuje na samome izlazu iz lidla pukla papirna kesa i namirnicesuse rasule po betonu popse vratio nazad u radnju gdeje zahtevao da radnica pokupi namirnice i damu da drugu kesu stosu odbikali da urade imace ja cesto pazarim u lidlu i stvarnosu te kese jako lose desavalose dami pukne sa litrom mleka

  2. Aman, pa jeste li Vi svi slepi? Niti nosi mantiju i garantujem da nije sveštenik a baš me interesuje hoćete li se zvanično izviniti Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi kada se konačno bude objavila informacija o tome ko je lik uopšte?

    1. Daj ne lupetaj gluposti, sad mi svi ludi iz Inđije ne znamo ko je pop iz naše parohije.
      Nema opravdanja za njega, pogotovo što je sad vaskršnji post i on kao svešteno lice prvi treba svima nama da da primer (baš ga je dao u pm).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *