• Politika: Sledeće nedelje stiže neopravdano poskupljenje kafe

  Sprema se neopravdano poskupljene kafe za 10 odsto, piše list „Politika“ u današnjem izdanju, pozivajući se na svoja saznanja. Cene kafe na svetskim berzama znatno su pale od avgusta, ali potrošači u Srbiji to izgleda neće osetiti u svom novčaniku. Sa 800 dinara po kilogramu u avgustu, kada je cena sirovine bila na najvišem nivou, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Politika: Sledeće nedelje stiže neopravdano poskupljenje kafe
  Foto: Pixabay

  Sprema se neopravdano poskupljene kafe za 10 odsto, piše list „Politika“ u današnjem izdanju, pozivajući se na svoja saznanja.

  Cene kafe na svetskim berzama znatno su pale od avgusta, ali potrošači u Srbiji to izgleda neće osetiti u svom novčaniku.

  Sa 800 dinara po kilogramu u avgustu, kada je cena sirovine bila na najvišem nivou, pojeftinila je na 600 dinara.

  Ovakva situacija na tržištu logično bi trebalo da dovede do sniženja cena i u maloprodaji, ali kako „Politika“ saznaje, pojedini proizvođači čak nameravaju da već sledeće sedmice poskupe kafu za 10 odsto.

  Sagovornik ovog lista, dobro upoznat sa prilikama na tržištu, kaže da je činjenica da su poskupeli „ostali parametri“, poput kartona, folije, energenata, ali pad cena sirovine potpuno je to kompezovao, zbog čega novo poskupljenje nije realno.

  Naslovna: Pixabay

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija