• Poljoprivrednici izveli traktore na ulice

  Poljoprivrednici okupljeni u Inicijativi za opstanak poljoprivrednika Srbije protestuju danas širom Srbije. Razlog za protestnu vožnju i okupljanje poljoprivrednika su, kako se navodi u prijavi protesta, „ponižavajuće i očajno stanje u agraru Republike Srbije i ćutanje institucija na takvo stanje“. Traktore su izveli na saobraćajnice u Vojvodini, Mačvi, Požarevcu u kojem je jutros kolona krenula […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poljoprivrednici izveli traktore na ulice

  Poljoprivrednici okupljeni u Inicijativi za opstanak poljoprivrednika Srbije protestuju danas širom Srbije. Razlog za protestnu vožnju i okupljanje poljoprivrednika su, kako se navodi u prijavi protesta, „ponižavajuće i očajno stanje u agraru Republike Srbije i ćutanje institucija na takvo stanje“.

  Traktore su izveli na saobraćajnice u Vojvodini, Mačvi, Požarevcu u kojem je jutros kolona krenula kroz grad…

  Predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika organizuju protestnu vožnju iz Stare Pazove do Batajnice, kako bi pokazali nezadovoljstvo otkupnom cenom suncokteta i cenama goriva za poljoprivrednike, javlja N1.

  Skup je počeo u 11 čadova u Staroj Pazovi a krenuli su ka Batajnici.

  U protestnoj vožnji učestvuje 30ak traktora i nekoliko automobila, a poljoprivrednici su istakli da blokade danas na ovom potezu neće biti kao i da je ovaj skup prijavljen policiji, koja si i nalazi na licu mesta.

  Protest se, kako kažu poljoprivrednika Stiga, održava  jer je izostala reakcija Ministarstva poljoprivrede, a odnosi se na nove predloge i garancije za cenu suncokreta. U okolini Požarevca u blokadi učestvuje oko 200 traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije. Plan je da blokada mosta i magistrale traje dva i po do tri sata.

  Zahtevi poljoprivrednika je da cena suncokreta ne bude niža od 700 evra po toni, te gorivo za jesenje radove po 170 dinara, na svim pumpama, i to da se omogući najmanje tri točenja dnevno po kartici i dva u rezervoare radnih mašina. Za prolećnu setvu traži se obavezan plavi dizel i oslobađanje akciza na gorivo.

  Naslovna: Michal Baláž Facebook

  Izvor: Agrosmart

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]