• Poljoprivrednici; Na sastanku ništa ključno nije dogovoreno, blokade se nastavljaju

  Predstavnici poljoprivrednika poručili su da na današnjem sastanku u Vladi Srbije nije došlo ni do kakvih konkretnih i ključnih dogovora o uslovima koji su izneti, javlja 021.rs. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ranije je poručila da niko neće izaći iz Vlade dok se dogovor ne postigne. Prema informacijama iz Beograda, prenosi novosadski portal 021. rs, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poljoprivrednici; Na sastanku ništa ključno nije dogovoreno, blokade se nastavljaju

  Predstavnici poljoprivrednika poručili su da na današnjem sastanku u Vladi Srbije nije došlo ni do kakvih konkretnih i ključnih dogovora o uslovima koji su izneti, javlja 021.rs.

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ranije je poručila da niko neće izaći iz Vlade dok se dogovor ne postigne. Prema informacijama iz Beograda, prenosi novosadski portal 021. rs, poljoprivrednici nisu zadovoljni današnjim ishodom višečasovnih pregovora, ali nije zadovoljna i Vlada Srbije – dogovoren je samo iznos od 15 dinara kao premija za mleko.  

  Pregovori su počeli u 10 časova, a prve informacije sa sastanka stigle su tek nakon 19 časova. Ključna sporenja i to o ceni suncokreta i goriva, nisu rešena.

  Pored poljoprivrednika i premijerke, sastanku u Beogradu prisustvuju  i proizvodjači ulja, predstavnici trgovinskih lanaca, predstavnici Privredne komore Srbije, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva finansija.

  U međuvremenu, dok traju sporenja, poljoprivrednici koji nedelju dana ukazuju na pogoršanu situaciju su radikalizovali proteste. U ranijim izjavama za medije, poljoprivrednik Radoslav Adamović nije isključio mogućnost blokiranja i auto – puta.

  Poljoprivrednici su rekli i da problemi sa kojima se suočavaju nisu od juče, i stoga su apelovali na državu da im ovog puta izađe u susret kako bi se što pre vratili na posao na njivama.

  Podsetimo, ratari traže 700 evra po toni suncokreta, dok je poslednja ponuda Vlade bila 533 evra po toni. Od države traže i da se ukinu akcize na gorivo za zemljoradnike na količinu do 100 litara po hektaru i da se ograniče marže na suncokretovo ulje.

  Vlada je prethodno ispunila njihov zahtev da se ukine zabrana izvoza jestivog ulja, kao i da ih policija ne tereti zbog prethodnih protesta i blokada saobraćaja.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/brnabic-nema-izlaska-iz-vlade-dok-ne-bude-dogovora/

  Izvor: 021/N1

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina