• Poljoprivrednici najavili proteste: Vlada haos, Vučić i Brnabić da kažu gde su obećane subvencije

  Poljoprivrednici Srbije nezadovoljni su zbog neisplaćenih subvencija države za 2022. godinu za stoku i mašine i najavljuju protest, prenosi Beta. Predsednik Udruženja Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević rekao je za Betu da će zatražiti sastanak u Skupštini Srbije na koji će pozvati predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da bi saznali […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poljoprivrednici najavili proteste: Vlada haos, Vučić i Brnabić da kažu gde su obećane subvencije

  Poljoprivrednici Srbije nezadovoljni su zbog neisplaćenih subvencija države za 2022. godinu za stoku i mašine i najavljuju protest, prenosi Beta.

  Predsednik Udruženja Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) Zoran Milićević rekao je za Betu da će zatražiti sastanak u Skupštini Srbije na koji će pozvati predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da bi saznali zašto kasni isplata subvencija za prošlu godinu, a ako ne budu zadovoljni njihovim objašnjenjima, organizovaće protest.

  -U poljoprivredi je haos, nikad nije bio veći. Država ne isplaćuje subvencije za stoku, a ukinula je za pojedine kategorije, krave prvotelke, mlade krmače i ovce koje se prvi put jagnje, kao i za autohtone rase goveda svinja i ovaca – rekao je Milićević.

  Dodao je da je Ministarstvo poljoprivrede prošle godine ponudilo subvencije u iznosu od 50 odsto vrednosti za kupovinu poljoprivrednih mašina, zbog čega su oni krenuli u obnovu mehanizacije, a sada im ne vraća taj novac.

   Milićević je rekao da za subvencije nije bio raspisan konkurs, a da je do sada povrat od 50 odsto sredstava dobio mali broj poljoprivrednika, ali po čudnom redosledu, ne oni koji su uputili zahtev odmah po pozivu.

   On je rekao da poljoprivrednici sada nemaju novca za prolećne radove i đubrivo i da će sačekati objašnjenje vlasti desetak dana jer razumeju političku situaciju zbog rešenja problema statusa Kosova, a nakon toga će preduzimati radikalne mere protesta.


  Pitaću Vučića kako je izabrao Jelenu Tanasković za ministarku poljoprivrede koja nije iz te struke, a rođena je u ‘krugu dvojke’ u Beogradu i ne razume se u sektor koji vodi  rekao je Milićević.

  Dodao je da je „poljoprivredu počeo da uništava bivši ministar Branislav Nedimović, a da će Tanaković ugasiti svetlo“.

   Milićević je rekao da su nezadovoljni stočari, ratari, voćari i zbog ogromnog uvoza poljoprivrednih proizvoda i stoke.

  Naslovna fotografija: Autonomija

  IN Medija

  Čitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/poljoprivrednici-najavljuju-nove-proteste/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Gorivo još poskupelo

  Dizel i benzin će, na pumpama u Srbiji, poskupeti danas u 15 sati, za po dva […]