• Poljoprivrednici: Protest nije završen

  Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije obavestila je Anu Brnabić da neće potpisati tekst koji je predložila udruženjima ratara, zbog podvale nastale prekrajanjem postignutog dogovora. Inicijativa je zatražila od nje da „dobro pročita“ njihove zahteve kako bi mogli da nastave pregovore. U pismu upućenom premijerki se ističe da su se nezadovoljni ratari sklonili sa ulica, ali […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poljoprivrednici: Protest nije završen
  Foto: Pixabay

  Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije obavestila je Anu Brnabić da neće potpisati tekst koji je predložila udruženjima ratara, zbog podvale nastale prekrajanjem postignutog dogovora.

  Inicijativa je zatražila od nje da „dobro pročita“ njihove zahteve kako bi mogli da nastave pregovore. U pismu upućenom premijerki se ističe da su se nezadovoljni ratari sklonili sa ulica, ali da protest nije završen.

  Sa ulica smo sklonili traktore iz razloga da ne destabilizujemo našu državu u vreme pregovora u Briselu. – navodi se u pismu Inicijative  u kome se ističe spremnost poljoprivrednika za nastavak pregovora.

   – I od sada šta dogovorimo odmah potpisujemo pasus po pasus da ne bi došlo ponovo do podvale kao u zgradi Banovine u Novom Sadu, kada je dogovoreno prekrojeno. – dodaju ratari.

   nicijativa za opstanak poljoprivrednika naglašava u pismu premijerki Ani Brnabić da je neophodno da „od danas iznalazimo rešenja za 2023, ali pod hitno i odmah“, za subvencije po hektaru, dizel gorivo bez dela akciza, veštačko đubrivo subvencionisanje u određenom procentu, naknade za odvodnjavanje za celu teritoriju Srbije i iznalaženje rešenja za proglašenje elementarne nepogode.

  U pismu se ocenjuje da će žetva i berba jesenjih plodova biti vrlo siromašna i da će kratko trajati Inicijativa traži od premijerke da polovinom septembra nastave pregovore.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/adamovic-osecam-se-kao-general-posle-izgubljene-bitke/
  Izvor: Fonet

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]