• Polovina građana podržava proteste „Srbija protiv nasilja“

  Istraživanje organizacije Crta je pokazalo da polovina punoletnih građana podržava proteste „Srbija protiv nasilja“. Kako piše Vreme, 93 odsto građana je čulo za proteste koji se održavaju svake sedmice, 46 odsto zna da se ti skupovi zovu „Srbija protiv nasilja“, a 35 odsto jeste ili bi rado učestvovalo na njima. Svaki peti građanin koji je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Polovina građana podržava proteste „Srbija protiv nasilja“

  Istraživanje organizacije Crta je pokazalo da polovina punoletnih građana podržava proteste „Srbija protiv nasilja“.

  Kako piše Vreme, 93 odsto građana je čulo za proteste koji se održavaju svake sedmice, 46 odsto zna da se ti skupovi zovu „Srbija protiv nasilja“, a 35 odsto jeste ili bi rado učestvovalo na njima.

  Svaki peti građanin koji je bliži vladajućoj nego opozicionim partijama u istraživanju rekao je da podržava proteste.

  Podrška tim skupovima manja od 50 odsto zabeležena je samo među osobama starijim od 65 godina, onima koji su završili samo osnovnu školu i stanovnicima ruralnih sredina.

  Proteste podržavaju oko dve trećine građana koji su politički neopredeljeni i ne podržavaju nijednu stranku.

  Što se tiče zahteva protesta, najveći procenat građana podržava gašenje tabloida i zabranu rijaliti programa sa nasilnim sadržajem na televizijama.

   Zahtev za oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi podržava 48 odsto ispitanika, a smenu članova Regulatornog tela za elektronske medije 42 odsto ispitanika.

  Najmanje građana podržava zahtev za ostavkom ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, kao i zahtev za smenu rukovodstva Radio-televizije Srbije.

  Istraživanje Crte je sprovedeno telefonski od 10. do 15. juna na slučajnom i reprezentativnom uzorku od 1.065 ispitanika.

  Naslovna: Denis Kolundžija

  Izvor: Fonet/Vreme

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija