• Položen kamen temeljac za novu fabriku kompanije Milbauer u Staroj Pazovi

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik kompanije „Milbauer holding“ Jozef Milbauer i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad položili su danas kamen temeljac za izgradnju nove fabrike kompanije Milbauer u severnom delu Istočne radne zone u Staroj Pazovi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Položen kamen temeljac za novu fabriku kompanije Milbauer u Staroj Pazovi
  Foto: buducnostsrbijeav(Instagram)

  Milbauer Grupa je jedan od globalnih lidera, tehnološki partner i investitor u oblasti biometrijskih dokumenata, tehnoloških rešenja i pregleda kovanica i banknota RFID-tehnologijom, industrije poluprovodnika i preciznih delova.

  Kompaniju je osnovao 1981. godine u Rodingu u Bavarskoj, Jozef Milbauer koja danas broji gotovo 5.000 radnika, od kojih više od 1500 inženjera različitih profila. Oni rade u sedam tehnoloških centara i preko 35 predstavništava na svim kontinentima.

  Prve investicije Milbauer kompanije u Srbiji započele su 2012. godine izgradnjom postojeće zgrade tehnološkog parka koji trenutno zapošljava oko 250 pretežno visokoobrazovanih radnika. U planu je i treći Tehnološki park kojim bi ukupan broj zaposlenih premašio 800 u narednih nekoliko godina.

  Nemački gigant Milbauer razvija novu tehnologiju u Srbiji koju nema niko

  Kako prenosi RTV, predsednik Vučić izjavio je na ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije Milbauer (Muehlbauer Group) u Staroj Pazovi koja će se baviti razvijanjem i sklapanjem baterija i gorivnih ćelija za električna vozila, da je to veoma značajna investicija nemačkog tehnološkog giganta koji će razvijati u Srbiji novu tehnologiju koju nema niko u svetu.

  Predsednik je rekao da je reč o novoj investiciji Milbauer od 30 miliona evra i da će tu biti zaposleno 150 radnika koji će imati prosečnu platu 900 evra.

  Jozef Milbauer je sam krenuo od jedne barake i napravio čitav grad u bavarskoj šumi. – rekao je Vučić.

  Kaže da je ranije u Staroj Pazovi postoajalo samo nekoliko hala, dok se tu sada gradi ne samo čitav industrijski park već i grad.

  Konrad: Trgovinska razmena između Srbije i Nemačke duplo veća u 2023. u odnosu 2018.

   Ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad izjavila je danas da se pretpostavlja, iako najnoviji zvanični podaci još nisu objavljeni, da je u 2023. godini ukupna bilateralna trgovinska razmena između dve države iznosila oko devet milijardi evra.

  To bi značilo duplo veći promet u odnosu na 2018. godinu. – rekla je Konrad na svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije Milbauer Grup u Staroj Pazovi.

  Konrad je kazala da je ta kompanija već deset godina angažovana u Srbiji što je važno za bilateralne odnose dve zemlje, te da je Milbauer poznat po pametnim karticama i pametnim etiketama, a da je štampanje ličnih karata možda i najviši dokaz poverenja u tu kompaniju.

  Ono što je bitno za nas, to je da Milbauer, ne samo prodaje svoje proizvode, već ih takođe ovde proizvodi. – rekla je ambasadorka.

  Ocenila je da je ohrabrujuća izgradnja nove fabrike i tehnološkog parka za proizvodnju i istraživanje i razvoj tehnologije za proizvodnju ćelija baterija i ćelija za napajanje, jer obezbeđuje visoko kvalifikovana radna mesta u Staroj Pazovi i stimuliše razvoj novih tehnologija koje su napravljene u Srbiji.

  To pruža inspiraciju za nove privatne kompanije koje će nastati iz toga. Tehnološki park je takođe jako bitna stvar za e-mobilnost, ne samo u Srbiji, već širom sveta i za zelenu tranziciju i transformaciju Srbije. Investicije privatnih kompanija, nacionalnih i internacionalnih su jako bitan dodatak naporima Vlade Srbije koje se već preduzimaju u tom pogledu. – rekla je ona.

  Ambasadorka je ponovila da će Nemačka nastaviti da podržava Srbiju u njenim naporima na putu ka EU.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem

  Hapšenja zbog sumnje da su prodavali drogu

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa novosadskom policijom uhapsili su, u odvojenim akcijama dve osobe koje se sumnjiče za krivično delo neovlašćena […]