• Ponavlja se glasanje na 31 biračkom mestu: Od srede predizborna tišina

  Republička izborna komisija donela je odluke o ponavljanju parlamentarnih izbora na 31 biračkom mestu u subotu, 30. decembra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ponavlja se glasanje na 31 biračkom mestu: Od srede predizborna tišina
  Foto: IN Medija

  Zbog toga će u mestima u kojima se izbori održavaju od srede u ponoć na snazi biti predizborna tišina.

  Građani će na 31 biračkom mestu, na kojima se ponavljaju izbori, glasati od 7 do 20 časova, kada se zatvaraju biračka mesta.

  Tokom predizborne tišine zabranjena je izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procene izbornih rezultata.

   Na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

  Ako se ta odredba ne poštuje, birački odbor se, po zakonu, raspušta, a glasanje se na tom izbornom mestu ponavlja.

  Birači će na vanrednim parlamentarnim izborima moći da glasaju za 18 lista, a glasanje se ponavlja za oko 15.000 birača.

  Glasanje za izbor za narodne poslanike se na tim mestima ponavlja jer nisu mogli da se utvrde rezultati izbora održanih 17. decembra ili zbog poništavanja glasanja.

  Glasaće se na pojedinim biračkim mestima u Babušnici, Bojniku, Velikom Gradištu, Vlasotincu, Kuli, Trsteniku, u Žagubici, Koceljevi, Lebanu,  Petrovcu na Mlavi, Plandištu, Raški, Svrljigu, Tutinu i Ćupriji.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Izbori 2024