• Popović: Sudbina ZOO vrta „Koki“ neizvesna ako se uskoro ne reši status

  Opštinsko veće na poslednjoj sednici odobrilo je 1,5 miliona dinara ZOO „Koki“ za realizaciju projekta „Zelena oaza“ . Ova suma novca biće dovoljna za nabavku hrane za životinje narednih godinu dana dok i dalje stoji neispunjeno obećanje oko rešavanja statusa ovog zološkog vrta. Na sednici Skupštine opštine Inđija koja je zakazana za ponedeljak 19. jun […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Popović: Sudbina ZOO vrta „Koki“ neizvesna ako se uskoro ne reši status

  Opštinsko veće na poslednjoj sednici odobrilo je 1,5 miliona dinara ZOO „Koki“ za realizaciju projekta „Zelena oaza“ . Ova suma novca biće dovoljna za nabavku hrane za životinje narednih godinu dana dok i dalje stoji neispunjeno obećanje oko rešavanja statusa ovog zološkog vrta.

  Na sednici Skupštine opštine Inđija koja je zakazana za ponedeljak 19. jun pred odbornicima će se naći i odluka o visini dodeljenih sredstava udruženjima za realizvanje programa od javnog interesa. Između ostalog ovom Odlukom je definisano finansiranje zološkog vrta u Inđiji sa 1,5 miliona dinara.

  -Nisam dobio rešenje ni novac, dobio sam samo obaveštenje da je projekat odobren. Taj novac je naravno preko potreban a i dovoljan da u narednih godinu dana ne moram da mislim kako prehraniti životinje. Ranijih godina su ta sredstva bila manja, ove godine sam zamolio da iznos bude veći zbog cena koje rastu svakodnevno. Hvala na novcu koji dobijam, ali mene zanima i kada će ono važnije obećanje biti ispunjeno – kazao je za IN Medija vlasnik ZOO vrta „Koki“ Slavko Popović.

  Aktuelni predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je dva puta prošle godine ponovio obećanje iz 2016. da se “uskoro očekuje rešavanje statusa inđijskog zoo vrta”.

  Kako je ranije pisao naš portal, ova ideja preuzeta je od nekadašnjih predsednika opštine Inđija Gorana Ješića a zatim i Petra Filipovića, koji su ovakav vid organizacije najavljivali pre 16 godina

  ZOO vrt “Koki” čeka na rešavanje statusa od 2006. godine kada je prvi put obećano vlasniku Slavku Popoviću da će upravo on rukovoditi novom ustanovom te da će “Koki” u narednom periodu biti finansiran iz budžeta opštine. Do tog “narednog perioda”  i pored svih obećanja tadašegnje predsednika opštne Gorana predstavika lokalne vlasti još nije došlo.  Najnovije obećanje predsednika opštine Vladimira Gaka je da je proces osnivanja nove ustanove pri kraju.  

  Pre izrade budžeta za 2023. godinu lokalna samouprava će podneti zahtev Vladi Srbije kako bi privatni ZOO vrt “Koki” postao javna ustanova koja bi bila u nadležnosti lokalne samouprave, kazao je u decenbru 2022. godine predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  – Uveren sam da ćemo sa vlasnikom zoo vrta, Slavkom Popoviće,  imati još bolju saradnju u budućnosti nego što je to ona danas. – izjavio je Gak.

  Kako je ranije pisala IN Medija, aktuelni predsednik opštine je još 2016. govorio na isti način o rešavanju statusa inđiskog zoološkog vrta kada je ponovio reči Gorana Ješića iz 2006. godine.

  – Ukoliko dobijemo saglasnost da formiramo ustanovu ja sam to sa Slavkom Popovićem razgovarao, naša ideja jeste da Slavko tu ostane kao upravnik.- rekao je u avgustu 2016. godine Vladimir Gak.

  Slavko Popović i dalje čeka da data obećanja budu ispunjena, i da vrt pređe u nadležnost lokalne samouprave ali i najavljuje da ukoliko se to ne desi uskoro on će ugasiti zološki vrt.

  -Ne mogu sam da postignem sve što vrt zahteva, punih 28 godina sam se dovijao na razne načine a sad više ne mogu. Na žalost moja ljubav prema ovom vrtu je velika, dosta je uloženo u njega ali svakoj ljubavi jednom dođe kraj. Nadam se drugačijem razvoju situacije u suprotnom ostaće priča da je Inđija nekad imala ZOO vrt – kaže Slavko Popović.

  Verica Marončić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-6-godina-najavljuje-resavanje-statusa-zoo-vrta-koki/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]