• Popravljen Tustin mural

  Mural posvećen lideru legendarnog benda KUD Idijoti Branku Črncu – Tusti u Staroj Pazovi, koji je oštećen prošle noći, tokom popodneva je ekspresno obnovljen. Obnovila ga je, kako nezvanično saznajemo, ekipa mladića koja čuva mural Ratka Mladića u tom gradu, navodno revoltirana što su javno dovedeni u vezi sa vandalizmom. Za IN Medija je to […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Popravljen Tustin mural

  Mural posvećen lideru legendarnog benda KUD Idijoti Branku Črncu – Tusti u Staroj Pazovi, koji je oštećen prošle noći, tokom popodneva je ekspresno obnovljen.

  Obnovila ga je, kako nezvanično saznajemo, ekipa mladića koja čuva mural Ratka Mladića u tom gradu, navodno revoltirana što su javno dovedeni u vezi sa vandalizmom. Za IN Medija je to potvrdio i Miodrag Rakić koji je pokrenuo priču o Tustinom muralu. U znak protesta, uz mural su dodali i rečenicu „Ko ovde švrlja nije čovek a kamoli srbin“.

  Posle jučerašnjeg skrnavljenja murala Ratka Mladića, isto se noćas desilo Tustinom muralu. Nekoliko momaka se danas okupilo oko Mladića, sa namerom da ga poprave i zaštite. Na moje pitanje, zašto su to uradili, dobijam odgovor da nije niko od njih, da čak vole KUD Idijote. Revoltirani neopravdanim današnjim napadima na njih, samoinicijativno su dobrim delom popravili Tustin mural i dopisali rečenicu:“Ko ga švrlja, nije čovek, a kamoli Srbin!“. Očigledno je da je to bilo delo nekog nepromišljenog pojedinca i da Stara Pazova, na sreću, zaostaje za ostalim delom Srbije, odnosno da nismo toliko napredni! – objašnjava Rakić.

  Skrnavljenje murala Tusti, koji je bio poznat kao vatreni antifašista i zagovornik mira, posebno je rastužilo njegovog saborca, basistu benda KUD Idijoti Nenada Marjanovića, Dr Fritza, koji je za IN Medija rekao da „Tusta to nije zaslužio.“

  – Tužno se osjećam, pogotovo što se radi o čovjeku koji nikada nikome nije napravio ništa loše. KUD Idijoti s Tustom kao frontmenom bili su antiratni bend, svaku su žrtvu suludog rata isplakali, sve su smatrali svojim narodom, zato je tako bolno vidjeti ovako nešto. „Ali nije sve još gotovo, nije dovoljno sve propalo, gdje li sam to sada ja, koja li je godina…“ pjevali smo to i “Glupost je neuništiva”. Na žalost bili smo u pravu – rekao je Dr Fritz za IN Medija.

  Fotografija: Miodrag Rakić
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika