• Poreska uprava zatvorila oko 1.000 preduzeća u prvom tromesečju 2023. godine

  Poreska uprava zatvorila je više od 1.000 objekata u prva tri meseca ove godine zbog neizdavanja fiskalnih računa i kaznila ih zabranom obavljanja delatnosti. Najviše je zatvoreno ugostiteljskih preduzeća, saopštila je Poreska uprava, piše Nova ekonomija. Povećan je broj poreskih kontrola. Ukupan broj poreskih kontrola u prvom kvartalu ove godine je 5.113 u odnosu na 1.947 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poreska uprava zatvorila oko 1.000 preduzeća u prvom tromesečju 2023. godine

  Poreska uprava zatvorila je više od 1.000 objekata u prva tri meseca ove godine zbog neizdavanja fiskalnih računa i kaznila ih zabranom obavljanja delatnosti. Najviše je zatvoreno ugostiteljskih preduzeća, saopštila je Poreska uprava, piše Nova ekonomija.

  Povećan je broj poreskih kontrola. Ukupan broj poreskih kontrola u prvom kvartalu ove godine je 5.113 u odnosu na 1.947 iz istog perioda prošle godine, što je posledica povećanog broja kontrola prometa preko nove fiskalne kase, navodi se u saopštenju.

  U prvom kvartalu 2023. godine poreska policija podnela je 267 krivičnih prijava protiv 388 lica. Poreska uprava je saopštila da iznos izbegnutog poreza iznosi 3,8 milijardi dinara od čega se gotovo 1,5 milijardi odnosi na PDV.

  Vrednost oduzete akcizne robe iznosi gotovo 36 miliona dinara. U 2023. godini je u odnosu na isti period 2022. godine oduzeta veća količina duvana u listu i duvanskih proizvoda, kafe i alkoholnih pića a manje rezanog duvana, cigareta i nafte.

  Domaći privrednici su inače uputili inicijativu nadležnim ministarstvima za ukidanje kaznene mere zatvaranja preduzetničkih radnji na 15 i 90 dana. Nedavno je tim povodom održan i panel Uslovi poslovanja domaćih privrednika – inicijativa „Ne zatvaraj“.

  IN Medija

  Povezane vesti:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nikola-vukelic-inspektori-zatvorili-maria-partel-zbog-kvacice-u-potpisu-pevaca/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija