• Porodična firma ministra Momirovića kupila štampariju u stečaju u Vranju

  Kompanija Mona d.o.o. iz Beograda, u vlasništvu porodice ministra Tomislava Momirovića, kupila je na licitaciji za 43,6 miliona dinara imovinu Grafičko-izdavačkog preduzeća „Nova Jugoslavija“iz Vranja, potvrđeno je za N1. Mona se na licitaciji pojavila kao jedini ponuđač za kupovinu imovine štamparije koja je u stečaju od 2010. godine. Prodato je 14 objekata grafičke industrije, među […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Porodična firma ministra Momirovića kupila štampariju u stečaju u Vranju

  Kompanija Mona d.o.o. iz Beograda, u vlasništvu porodice ministra Tomislava Momirovića, kupila je na licitaciji za 43,6 miliona dinara imovinu Grafičko-izdavačkog preduzeća „Nova Jugoslavija“iz Vranja, potvrđeno je za N1.

  Mona se na licitaciji pojavila kao jedini ponuđač za kupovinu imovine štamparije koja je u stečaju od 2010. godine.

  Prodato je 14 objekata grafičke industrije, među koijima su dva magacina, kotlarnica, portirnica i pomoćna zgrada toaleta, ukupne površine oko 2.300 kvadrata, koji se nalaze na Trgu bratstva i jedinstva u Vranju, objavile su Južne vesti.

  Kao je za N1 kazao poverenik stečajnog upravnika Branislav Milosavljević, u pitanju su prazni i oronuli objekti, u kojima odavno nema mašina, a plac je zarastao u korov.

  On ističe da ova imovina ima isključivo lokacijsku vrednost, ukoliko se svi objekti sruše i na njihovom mestu grade novi.

  Milosavljević ne zna šta će novi vlasnik graditi, ali napominje da lokacija nije previše atraktivna jer se nalazi pored pijace i nema adekvatan prilaz. Zbog toga se, dodaje, ranije odustalo od planova da na tom mestu nikne maloprodajni objekat jednog velikog trgovinskog lanca.

  Firmu Mona su osnovali roditelji sadašnjeg ministra unutrašnje i spoljašnje trgovine Tomislava Momirovića, Đorđe i Nada Momirović, još 1989. godine. Sada je u stoprocentnom vlasništvu Mona Holdinga, koja se vodi na ministrovig brata Uroša.

  Dok je mlađi brat ostao u modnom biznisu, starijem bratu, sada ministru, do imenovanja na funkciju u Vladi Srbije pripadao je deo biznisa koji se bavio hotelijerstvom. Tomislav Momirović se dolaskom na državnu funkciju formalno povukao iz vlasništva, ali je biznis i dalje u vlasništvu porodice.

  Naslovna : Medija centar

  Izvor: N1

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]