• Poskupela voda za 20% u Inđiji razlog: Životni standard, porast plata i cena reklamiranja

  Od 1. januara 2024. godine cena vode i kanalicacije (odvođenja otpadnih voda) uvećana je za 20% prema odluci nadzornog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija“. Ova odluka doneta je na sednici nadzornog odbora, jednoglasno, 30. novembra prošle godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poskupela voda za 20% u Inđiji razlog: Životni standard, porast plata i cena reklamiranja

  Građani će vodu plaćati umesto dosadašnjih 69,83 dinara po kubiku 83,80 dinara istu cenu vode plaćaju i Ustanove koje se finansiraju iz budžeta. Potrošači koji žive u vikend zonama umesto dosadašnjih 104,74 cenu vode plaćaće 125,69 dinara po kubiku.

  Privatnici, preduzetnici, zadruge i drugi privredni subjekti vodu će plaćati za za 26 dinara skuplje.

  Kanalizacija za građane poskupljuje sa 26,19 dinara na 31,43 dinara odnosno za više od 5 dinara.Istu cenu građani će kroz budžet plaćati i odvođenje fekalnih voda i za Ustanova čiji je osnivač opština Inđija.

  Privatnici, preduzetnici i privredna društva ovu uslugu plaćaće umesto dosadašnjih 43,65 dinara za 9 dinara više.

  Navedena promena cenovnika je iskazana bez PDV-a.

  JKP „Vodovod i kanalizacija“ u obrazloženju promene cena navodi da na porast cena usluga nije uticala promena cene struje.

  Ali zato se navodi da je razlog porasta cena vode i odvoda otpadnih voda uzrokovalo povećanje plata, godišnji odmori, državni praznici, socijalno i zdravstveno osiguranje radnika ovog preduzeća. Na cenu je uticalo, kako se navodi u obrazloženju, troškovi reklama, premija, taksi i ostali nematerijalni troškovi.

  JKP“Vodovod i kanalizacija“ dalje u svom obrazloženju podizanja cena vode u Inđiji navodi da je u obzir uzeta visina isplaćene zarade za septembar koja iznosi neto 85.066 dinara na Republičkom nivou te da uvećanje cena neće poremetiti kućni budžet inđinčana.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija