• Poskupljenje vode u Rumi, još uvek je jeftinija od inđijske

  Čelnici lokalnih samouprava u Sremu navode da je cena električne energije uticala i na cenu kubika vode te se pred lokalnim parlamentima donose odluke o podizanju cena. Inđija je to učinila početkom godine dok susedna Ruma tu odluku donosi 12. septembra.    Na dnevnom redu naredne sednice Skupštine opštine Ruma, odbornici lokalnog parlamenta doneće odluku […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poskupljenje vode u Rumi, još uvek je jeftinija od inđijske

  Čelnici lokalnih samouprava u Sremu navode da je cena električne energije uticala i na cenu kubika vode te se pred lokalnim parlamentima donose odluke o podizanju cena. Inđija je to učinila početkom godine dok susedna Ruma tu odluku donosi 12. septembra.   

  Na dnevnom redu naredne sednice Skupštine opštine Ruma, odbornici lokalnog parlamenta doneće odluku o poskupljenju kubika pijae vode u tom sremskom gradu.

  Naime, nakon što su većnici podržali zahtev Nadzornog odobra  JP „Vodovod“ Ruma konačan sud daće odbornici.nakon čega će se cena vode za fizička lica povećati za pet dinara po metru kubnom.

  Mi u rumskoj opštini imamo zaista najnižu cenu vode u poređenju sa okolnim opštinama. Cena je bila 51 dinar, prateći povećanje cene električne energije, morali smo za pet dinara da povećamo cenu i sada ona u našoj opštini iznosi 56 dinara. –  navela je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić a prenosi zvanični portal te sremke opštine.

  Ćirić kaže da će cena kubika biti povećana i u opštini Irig dok će u Vrniku biti preduzete mere zbog nelegalnih priključenja na mrežu.

  Cena vode u iriškoj opštini je takođe povećana, a problema ima pre svega u naselju Vrdnik, gde postoji dosta nelegalnih priključenja na mrežu i zbog čega će biti preduzete konkretne mere na terenu.

  Kada je reč o opštini Inđija, poskupljenje cene vode za 15 odsto je nastupilo prvog januara Nova cena sada iznosi 63 dinara dok je pre povećanja iznosila 55 dinara.

  M.B: (IN Medija)

  PROČITAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/pred-odbornicima-informacija-o-poskupljenju-vode-sa-dva-meseca-zakasnjenja/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem