• Posle pisanja medija, vlast menja Plan detaljne regulacije

  Prilaz takozvanoj „pametnoj zgradi“ čiji se objekat gradi u Ulici Vojvode Stepe, uz objekat JKP Komunalac“ će biti regulisan izmenom Plana detaljne regulacije, potvrđeno je za IN Medija. Izmenom Plana, vlasnici stanova i lokala će objektu imati prilaz iz Beogradske ulice umesto preko inđijskog šetališta kako je aktuelnim Planom regulisano. Podsetimo da je Vojvođanski istraživačko […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Posle pisanja medija, vlast menja Plan detaljne regulacije

  Prilaz takozvanoj „pametnoj zgradi“ čiji se objekat gradi u Ulici Vojvode Stepe, uz objekat JKP Komunalac“ će biti regulisan izmenom Plana detaljne regulacije, potvrđeno je za IN Medija. Izmenom Plana, vlasnici stanova i lokala će objektu imati prilaz iz Beogradske ulice umesto preko inđijskog šetališta kako je aktuelnim Planom regulisano.

  Podsetimo da je Vojvođanski istraživačko -analitički centar (VOICE) pisao o pomenutom stambenom objektu koji gradi firma SB Company, u vlasništvu biznismena i političara Branislava Švonje, koji je svojevremeno bio hapšen i pod istragom.

  Švonja u pešačkoj zoni u centru Inđije gradi takozvanu “pametnu zgradu” sa četiri sprata, ukupne površine 3744,73 m². i sa 32 parking mesta.

  Kako je pisao VOICE, lokacija gradilišta na kojoj se gradi “pametna zgrada” nalazi se odmah uz objekat JKP Komunalac, na samom početku šetališta, u neposrednoj blizini trga kod Glavne pošte.

  Slične teme:

  Inđija dobija hotel u pešačkoj zoni koja je izgubila smisao

  Kako je ukazao VOICE, prema aktuelnom Planu detaljne regulacije, na parceli gde je počela izgradnja “pametne zgrade”, nije jasno definisano na koji način će budući stanari, vlasnici vozila, dolaziti do svojih parking mesta.

  Plan detaljne regulacije usvojen još 2009. godine a izmena Plana će se naći pred odbornicima u Skupštini opštine Inđija na sednici koje ja zakazana za petak, 21. oktobra 2022. godine.

  Kako se navodi u predlogu izmene Plana – Plan se radi za deo Bloka 42, koji predstavlja prostornu i funkcionalnu celinu, a u cilju stvaranja planskog Između ostalog, izmenom plana je predviđeno da prilaz „pametnoj zgradi“ automobilima ipak bude iz beogradske ulice.

  Prema aktuelnom Planu detaljne regulacije, na parceli gde je “pametna zgrade”, nije jasno definisano na koji način će budući stanari, vlasnici vozila, dolaziti do svojih parking mesta. Jedini način da dođu je prolazak kroz šetalište što će samo povećati broj vozila koja svakodnevno ometaju pešake, uglavnom roditelje sa decom.

  M. Blečić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/voice-po-zivot-opasno-setaliste-u-indjiji-pretvoreno-u-gradiliste-stambenih-objekata/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]