• Potvrđeno pisanje IN Medija: Brena i Čola na Scena festu

  Mesec i po nakon IN Medija,  Kulturni centar Inđija objavio je program ovogodišnjeg „Scena festa“ koji se održava od 29. juna do 3. jula na terenima u blizini ove ustanove kulture. Lepa Brena, Zdravko Čolić, Nele Karajlić, Stefan Milenković i ansambl „Kolo“ su ove godine planirani za inđijsku publiku. Predstave, radionice, promocije knjiga, izložbe i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Potvrđeno pisanje IN Medija: Brena i Čola na Scena festu

  Mesec i po nakon IN Medija,  Kulturni centar Inđija objavio je program ovogodišnjeg „Scena festa“ koji se održava od 29. juna do 3. jula na terenima u blizini ove ustanove kulture. Lepa Brena, Zdravko Čolić, Nele Karajlić, Stefan Milenković i ansambl „Kolo“ su ove godine planirani za inđijsku publiku. Predstave, radionice, promocije knjiga, izložbe i filmske projekcije ni ove godine nisu deo kulturne manifestacije.

  U budžetu za 2023. godinu u stavkama „opštinske kulturne manifestacije“ nije predviđeno izdvajanje novca za organizaciju i realizaciju manifestacije „Scena fest“  te se ne može naslutiti koliko bi to u najavi moglo olakšati opštinski budžet. Isto tako u sekciji „Funkcionisanje lokalnih ustanova kulture“ naznačeno je da će za kulturu u ovoj godini biti izdvojeno 94 miliona dinara. Međutim, Inđiju ovih dana očekuje prvi rebalans budžeta za ovu godinu gde će osim izgradnje novog vrtića po svoj prilici naći i Kulturni centar upravo zbog manifestacije Scena fest.

  -Ovo nije ni kultura, ni scena, ni fest –

  -Da li će Brena helikopterom da se spusti u „Toyo Tires arenu?-

  -Mogu ja da napravim vrh proram. Ali dobro da mi plate –

  -Neko se ovde našalio-

  Samo su neke od reakcija mogu videti ispod najave ovogodinđnjeg 23. po redu Scena festa u Inđiji.

  Lepa Brena će nakon četiri decenije ponovo nastupiti pred inđijskom publikom na istom mestu kao i tih osamdesetih godina. Ona će imati priliku da se zajedno sa publikom podseti godina njenih početaka nastupajući na potpuno istoj lokaciji gotovo nepromenjenog izgleda, sve to priuštiće joj građani Inđije za sada javnosti nepoznatom novčanom nadoknadom. Zanimljivost je da je Inđijsku publiku je na jednom od dva održana „Sumer fest festivala“ u Inđiji na istom prostoru i istog datuma pre 5 godina zabavljao Stefan Živojinović sin poznate folk pevačice.

  Tekst iz aprila:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/brena-i-cola-na-ovogodisnjem-scena-festu/

  Muški deo izvođača do sada nije imao priliku da na domaćem terenu zabavlja publiku ali ono što povezuje estradnu umetnicu i njih trojcu jeste netransparentnost visine honorara.

  I ove godine organizaciju događaja ne realizuje Kulturni centar, prema rečima zaposlenih u ovoj ustanovi, ona je data angažovanoj firmi koja svoje usluge takođe naplaćuje posredno Kulturnom centru a neposredno građanima Inđije.

  Decenijski, nekada sadržajni festival umetnosti i meka urbane scene je 2021. godine koncepcijski osiromašen kada je u program uvrštena narodna muzika i izuzete pozorišne predstave koje su bile sastavni deo Scena festa u Inđiji.

  Rok scenu, umesto nekadašnjih nastupa Darka Rundeka, Ortodoks Keltsa, Del Arno Benda, Partibrejkersa, Vlatka Stefanovskog, Vasila Hadžimanova, Bisere Veletanić, Zemlje Gruva, S.A.R.S.a i drugih, ove godine po svemu sudeći neće imati ko da predstavlja.

  Velikane glumišta poput Raleta Milenkovića, Radeta Šerbedžije, Gorice Popović, Milenka Zablaćanskog, Gorana Sultanovića, brojnih glumaca Zvezdara teatra, Narodnog pozorišta Beograd, Pozorišta mladih Novi Sad, zamenili su – folk pevači.

  Filmske projekcije i izložbe nisu zamenjene – one su jednostavno ukinute.

  Za sada nije poznat novčani iznos koji će biti izdvojen za ovaj festival, ali sudeći po imenima koja će, prema nezvaničnim informacijama, zabavljati inđinčane cifra neće biti mala. Primera radi, 2022. godine Scena fest je građane koštao gotovo 15 miliona dinara dok je za četiri godine cena organizacije „Scena festa“ skočila  pet puta, od 2018. godine kada je Scena fest koštao 3,3 miliona dinara do 2022. godine kada je izdvojeno 14.995.000,00 miliona dinara.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]