• Potvrđene presude napadačima na Daška Milinovića, naručiocu 16 meseci zatvora

  Viši sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Osnovnog suda kojom se napadači na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića osuđuju na zatvorske kazne, odnosno kućni pritvor., prenosi 021.rs. Presudom su okrivljeni U. S. (26) i N. K. (25) iz Beograda proglašeni krivim zbog nanošenja lakih telesnih povreda u saizvršilaštvu, dok je M. E. (32) iz […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Potvrđene presude napadačima na Daška Milinovića, naručiocu 16 meseci zatvora
  Foto: MUP Srbije (ilustracija)

  Viši sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Osnovnog suda kojom se napadači na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića osuđuju na zatvorske kazne, odnosno kućni pritvor., prenosi 021.rs.

  Presudom su okrivljeni U. S. (26) i N. K. (25) iz Beograda proglašeni krivim zbog nanošenja lakih telesnih povreda u saizvršilaštvu, dok je M. E. (32) iz Beograda osuđen zbog krivičnog dela laka telesna povreda u podstrekivanju, saopštila je Služba za informisanje Osnovnog suda.

  Okrivljeni U. S. je osuđen na kaznu kućno zatvora uz nanogvicu u trajanju od 10 meseci. N. K. je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu i dva meseca, dok je okrivljeni M. E. osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu i četiri meseca.

  Okrivljeni U. S. i N. K. su delo izvršili taj način što su dana 16. aprila prošle godine u Novom Sadu, u jutarnjim časovima, ispred Osnovne škole ‘Vasa Stajić’, podstreknuti od strane okrivljenog M. E. naneli lake telesne povrede oštećenom D. M. koji je išao na posao pešice. Najpre mu je okrivljeni U. S. biber sprejom poprskao lice, nakon čega mu je okrivljeni N. K. zadao tri udarca metalnom palicom u predelu podlaktice leve ruke. Okrivljeni M. E. im je prethodno za ovo obećao novčanu naknadu. –  navodi se u saopštenju Osnovnog suda.

   Prethodno je, 8. decembra, doneta nepravosnažna presuda, nakon koje su okrivljeni N. K. i M. E. pušteni na slobodu da čekaju poziv na izvršenje kazne. Tužilaštvo u Novom Sadu prethodno je predložilo maksimalne kazne zatvora u trajanju od po pet godina.

  Milinović je nakon incidenta ispričao da su ga napala dvojica mladića koje je prethodni dan primetio da ga prate. On je ocenio da je napadnut jer „nervira konzervativni desni, nacionalistički i klerikalni deo javnosti“.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/ndnv-hitno-uhapsiti-napadace-na-radijskog-voditelja-daska-milinovica/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]