• Potvrđeni mandati u Skupštini Vojvodine, bez prisustva Srbije protiv nasilja

  Mandati poslanika u novom sazivu Skupštine Vojvodine potvrđeni su na današnjoj sednici.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Potvrđeni mandati u Skupštini Vojvodine, bez prisustva Srbije protiv nasilja
  Foto: 021.rs

  Izveštaj Verifikacione komisije usvojen je bez prisustva najveće opozicione liste Srbija protiv nasilja u skupštinskoj sali, budući da su oni odbili da učestvuju u sednici, nakon „nelegitimnih izbora“, prenosi portal 021.rs

  Četiri poslanika sa ove liste, iz Demokratske stranke i stranke Zajedno, nisu ni došli na današnju sednicu.

  Verifikaciona komisija je usvojila izveštaj sa 83 glasova za usvajanje.

  Poslanici sa liste „NADA – Novi DSS – POKS“ su prisustvoali sednici, ali nisu za usvajanje izveštaja komisije. 

  Kako su predstavnici SPN naveli na pres konferenciji pre sednice, oni neće prihvatiti ni mesto potpredsednika skupštine, jer smatraju da su izbori bili nelegitimni.

  Na sednici nije bilo reči o tome ko će biti izabran za predsedavajućeg skupštine i premijera Vlade Vojvodine. Prvi na listi „Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane“, Damir Zobenica, rekao je posle sednice da su još uvek u toku pregovori Srpske napredne stranke sa starim koalicionim partnerima Socijalističkom partijom Srbije i Savezom vojvođanskih Mađara, kao i nekim drugim listama, te da će tek kasnije biti odlučeno ko će predsedavati Skupštinom. 

  -U ovom momentu kreću pregovori sa našim dosadašnjim koalicionim partnerima, SPS i SVM i moguće sa još nekim poslaničkim grupama – rekao je Zobenica.

  Kako navodi 021.rs Zobenica je rekao da mu je žao što je opozicija, odnosno predstavnici Srbije protiv nasilja, bojkotovala današnju sednicu. 

  -Opozicija je odlučila praktično da bojkotuje današnji rad, mislim da smo u Skupštini Vojvodine uvek imali odnose gde smo razgovorom rešavali sve političke nesuglasice. Žao mi je što ljudi koji su uzeli veliki broj mandata u Skupštini Vojvodine se nisu odazvali niti tehničkim razgovorima za učestvovanje u radu Skupštine, a nisu ni bili na sednici, ali to ni na koji način ne može da ometa, niti će uticati na rad ovako bitnog tela u našoj državi.- rekao je Zobenica.

  Zobenica je, u vezi sa bojkotom i odbijanjem poslanika SPN da prihvate mesta potpredsednika Skupštne, istakao da nikad nisu ranije imali situaciju gde se „pravi politički spektakl i cirkus“.

  -Naš stav je da ovo nije stvar pregovora, već koliko je ko osvojio. Dolazimo u situaciju da neko ne želi da razgovara o onom što im pripada. Mi smatramo da je to obaveza i tekovina demokratskog društva – zaključio je. 

  Verifikaciona komisija potvrdila je danas mandate poslanika u Skupštini Vojvodine, sa 80 glasova za verifikaciju.

  Sednici nisu prisustvovali predstavnici najveće opozicione liste Srbija protiv nasilja.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina