• Poverenici NDNV-a počinju sa beleženjem slučajeva napada na novinare u lokalnim sredinama

  Poverenici Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) u deset opština i gradova u Vojvodini i Srbiji, od 1. avgusta počinju sa beleženjem slučajeva napada na novinare u lokalnim sredinama, kao i slučajeva diskriminacije novinara. Poverenici NDNV-a će biti ujedno i kontakt tačke kojima će novinari moći prijaviti napade, navodi se u saopštenju za javnost. Poverenik NDNV-a […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poverenici NDNV-a počinju sa beleženjem slučajeva napada na novinare u lokalnim sredinama

  Poverenici Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) u deset opština i gradova u Vojvodini i Srbiji, od 1. avgusta počinju sa beleženjem slučajeva napada na novinare u lokalnim sredinama, kao i slučajeva diskriminacije novinara.

  Poverenici NDNV-a će biti ujedno i kontakt tačke kojima će novinari moći prijaviti napade, navodi se u saopštenju za javnost.

  Poverenik NDNV-a za opštinu Inđija je Miodrag Blečić, novinar i urednik vesti portala IN Medija, koji će beležiti napade na novinare i u ostalim opštinama Srema.

  Radionica NDNV u Inđiji:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-lokalna-vlast-i-dalje-diskriminise-novinare/

  NDNV je odabrao poverenike u Subotici, Pančevu, Somboru, Senti, Inđiji, Bačkom Petrovcu, Bačkoj Topoli, Kragujevcu, Novom Pazaru i Dimitrovgradu, a medijski i pravni eksperti NDNV-a su od marta do juna meseca održali deset radionica u tim gradovima i opštinama.

  Tim radionicama su prisustvovali novinari i medijski radnici, predstavnici policije, tužilaštva i sudova, kao i predstavnici lokalnih samouprava.

  Novinari i medijski radnici na lokalu ugroženiji su nego oni u većim gradovima, poput Beograda i Novog Sada, a novinari često ne žele da prijavljuju pretnje jer nemaju poverenja u institucije. – navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da su održane radionice pokazale da je čest slučaj da novinari i predstavnici institucija zapravo retko imaju priliku da budu u živom kontaktu.

  Pojedini poverenici su kazali da je u njihovim opštinama i gradovima “suspendovana javnost” iz rada lokalnih vlasti, a predstavnici NDNV-a su naveli da je zabrinjavajući podatak da su se radionicama u deset opština i gradova najmanje odazivali predstavnici lokalnih administracija.

  Radionice su deo projekta “Mreža otpornosti za zaštitu novinara od diskriminacije i unapređenje međusektorskog poverenja u multietničkim zajednicama u Srbiji”, koji realizuje NDNV uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, kroz program Matra.

  Izvor: NDNV

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija