• Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka oružjem

  Ministarstvo odbrane pozivalo je mladiće i devojke, koji ove godine navršavaju od 19 do 30 godina, da se prijave za dobrovoljno služenje šestomesečnog vojnog roka sa oružjem. Pravo prijavljivanja imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem, saopštilo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka oružjem
  Foto: Ministarstvo odbrane

  Ministarstvo odbrane pozivalo je mladiće i devojke, koji ove godine navršavaju od 19 do 30 godina, da se prijave za dobrovoljno služenje šestomesečnog vojnog roka sa oružjem.

  Pravo prijavljivanja imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  – Pored prilike da prošire znanja, steknu nove veštine i upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primaće i mesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara. – ističe se u saopštenju.

  Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima.

  Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja.

  Sve detaljnije informacije o konkursu i načinu prijavljivanja, zainteresovani mogu da pronađu na sledećem linku.

  IN Medija

  Čitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-naknada-38-000-dinara/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija