Pre 14 godina zabranjen rad Radio Orionu i TV Sveti Đorđe

Na današnji dan davne 2008. godine odlukom RRA ugašena su dva lokalna medija u Inđiji. Republička radiodifuzna agencija podnela je prekršajne prijave i donela rešenje o zabrani emitovanja programa za 19 emitera u Srbiji, koji su i posle 31. avgusta 2008. godine nastavili da nelegalno emituju program. Među ugašenim emiterima su se našli Televizija „Sveti […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Pre 14 godina zabranjen rad Radio Orionu i TV Sveti Đorđe

Na današnji dan davne 2008. godine odlukom RRA ugašena su dva lokalna medija u Inđiji.

Republička radiodifuzna agencija podnela je prekršajne prijave i donela rešenje o zabrani emitovanja programa za 19 emitera u Srbiji, koji su i posle 31. avgusta 2008. godine nastavili da nelegalno emituju program. Među ugašenim emiterima su se našli Televizija „Sveti Đorđe“ i Radio „Orion“ iz Inđije.

„Radio televizija Inđija“ je jedina dobila dozvolu za etarsko emitovanje radijskog programa na teritoriji Opštine Inđija.

Radio Orion je registrovan  u martu 2001. godine i uprkos svim dozvolama za rad, punu deceniju su se borili za dobijanje frekvencije, ali u tome na kraju nisu uspeli. Ugašen je 2011. godine, paralelno sa vraćanjem u etar „Radija Mega“, nakon deset godina borbe za frekvenciju i lažnih obećanja „da će sve biti u redu“.

Nekadašnja realizacija TV Sveti Đorđe

RTV Sveti Đorđe je osnovan 1. februara .2002.  nakon borbe za frekvenciju u Inđiji,  jedno vreme emitovala televizijski program iz prostorija  koje su se nalazile u Novom Sadu. Tada je veći broj novinara i ostalih medijskih radnika napustila nekada gledanu televiziju čiji se informativni program pratio u čitavom regionu Srema. .

Radio koji je trebao da funkcioniše u okviru televizije nikada nije zaživeo a TV Sveti Đorđe je izgubila bitku sa konkurencijom prvonstveno zahvaljujući lošim odlukama tadašnjeg vlasnika Živana Jojića.

Danas se na internet prezentaciji Radio televizije Inđija mogu pronaći stari podaci i arhivske fotografije. U rubrici „Vesti“ nalaze se informacije iz juna 2016. godine, u rubrici „Servisne vesti“ iz aprila iste godine, dok poslednji izveštaj o radu, tada javnog preduzeća „RTV Inđija“, datira iz 2012. godine.

Ni programska šema godinama nije ažurirana, a na programu nema ni prepoznatljivih glasova koji su godinama činili okosnicu Radio Inđije.

M.B. (IN Medija)

Pročitajte još:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/ko-je-indjiji-ukrao-radio/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.