• Pre 49 godina počela sa radom Radio Inđija

  Odlukom Opštinske konferencije Socijalistickog saveza radnog naroda Vojvodine i rešenjem Skupštine opštine Inđija, 18. jula 1973. godine zvanično je počela sa radom “Radio Inđija” kao radna jedinica u sastavu ustanove “Radnički Univerzitet”  u Inđiji. Najzaslužniji za početak rada su novinari Nebojša Rađenović i Boško Damjanović i tonski tehničar Imre Koroknai. Prvi glavni i odgovorni urednik […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pre 49 godina počela sa radom Radio Inđija

  Odlukom Opštinske konferencije Socijalistickog saveza radnog naroda Vojvodine i rešenjem Skupštine opštine Inđija, 18. jula 1973. godine zvanično je počela sa radom “Radio Inđija” kao radna jedinica u sastavu ustanove “Radnički Univerzitet”  u Inđiji. Najzaslužniji za početak rada su novinari Nebojša Rađenović i Boško Damjanović i tonski tehničar Imre Koroknai.

  Prvi glavni i odgovorni urednik bio je Lazar Atanacković. U prvo vreme program je periodično emitovan na srednjem talasu 188m ili 1593 KHz da bi se kasnije prešlo na emitovanje programa na ultrakratkom talasu 96 MHz.

  Kako je ranije za IN Medija rekao legendarni radijski voditelj Gradimir Živković „tada je mnogo toga urađeno na mišiće“.

  Lepo je bilo i druženje, učestvovanje u „rastu“ radija. Opreme za radio program tada, u bivšoj SFRJ, nije bilo da se kupi, sve smo pravili sami. Onda smo od Radio-difuzne organizacije Vojvodine dobili opremu za radio, Štedlerovu miksetu. E to je bila sreća – prisećao se Živković početaka radija u intervjuu za IN Medija povodom Svetskog dana radija.

  Interjvu:

  Gradimir Živković: Inđija je bila bolje informisana u doba seoskih dobošara

  Osamdesetih i devedesetih godina Radio Inđija je emitovala program iz prostorija u Bloku 63 i mogla je da se čuje daleko izvan grada u kome je osnovana. Bila je poznata po emisijama narodne i novokomponovane muzike, osim tokom devedesetih godina kada je radio “urbanizovan“ i otvorio svoja vrata za drugačije uticaje.

  Javno preduzeće postaje krajem 1997. godine, kada se seli u nove prostorije u centru Inđije, gde dočekuje i promene 2000. godine. U međuvremenu, na tridesetogodišnjicu osnivanja radija 2003. godine, sa radom počinje i televizija, a preduzeće menja ime u RTV Inđija.

  Radio-televizija Inđija prodata je 14. avgusta 2015. godine Danijeli Suši iz Šida za 63.458,00 evra.

  Danas je RTV Inđija deo sistema RTV Sremska. Program Radio Inđije emituje se iz Šida, a studio i režija u prostorijama radija u centru grada su prazni.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/ko-je-indjiji-ukrao-radio/
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]