• Predlog naziva nove hale „Bojan Živanović“?

  Dugoočekivana sportska hala u Inđiji, osim što je poznata po nazivu “Skadar na Bojani” za sve godine njene izgradnje nije dobila potencijalno ime.  Za sada jedini poznat predlog o nazivu nove sportske hale datira iz 2008. godine a vezan je za ime Bojana Živanovića, nastradalog rukometaša inđijskog “Železničara”. Prema rečima Jovana Živanovića, oca nastradalog rukometaša, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predlog naziva nove hale „Bojan Živanović“?

  Dugoočekivana sportska hala u Inđiji, osim što je poznata po nazivu “Skadar na Bojani” za sve godine njene izgradnje nije dobila potencijalno ime.  Za sada jedini poznat predlog o nazivu nove sportske hale datira iz 2008. godine a vezan je za ime Bojana Živanovića, nastradalog rukometaša inđijskog “Železničara”.

  Prema rečima Jovana Živanovića, oca nastradalog rukometaša, ideja je potekla od tadašnjeg predsednika opštine Gorana Ješića.

  Memorijalni turnir “Bojan Živanović” koji je organizovao RK “Železničar” a pod pokroviteljstvom opštine Inđija  održavan je od 2002. do 2011. godine. Turnir je tradicionalno otvarao tadašnji predsednik opštine Goran Ješić, pa je 2008. godine, očekujući da će hala biti gotova po planu, na otvaranju turnira predložio da hala nosi Bojanovo ime i pitao nas da li smo saglasni. – rekao je Živanović za IN Medija.

  Živanović kaže da je bio počastvovan i ganut takvim predlogom te je ideju odmah prihvatio, ali do njene realizacije još uvek nije došlo jer hala nije završena i od tada su se promenila još dva predsednika opštine.

  Jovan Živanović „Bio sam počastvovan i ganut takvim predlogom“

  Goran Ješić za IN Medija objašnjava, da je ideja o nazivu postojala u vidu usmenog predloga, i da nikada o tome nije doneta zvanična odluka na nivou lokalne samouprave.

  To je bio predlog ali  nikada ništa zvanično, a nije ni realno. Možda naziv tribina ili deo, bilo bi realnije. – ističe Ješić.

  Goran Ješić: „Realnije je da naziv nose tribine ili deo tribina

  Sportski radnici u Inđiji smatraju da je predlog da nova sportska hala nosi ime tragično preminulog sportiste najbolji.

  Dragan Obrić dugogodišnji sponzor i zakonski zastupnik RK “Železničar” za IN Medija kaže da bi lično želeo da sportska hala ponese ime Bojana Živanovića.

  – Mislim da je to dobar predlog, ne kažem da je jedini, ali po meni najbolji. Zaista bi voleo da tako bude i svim srcem podržavam tu inicijativu. – kazao je Obrić.

  Bojan Živanović nastradao je služeći vojni rok 24. marta 2001. godine u Oraovici, nadomak Preševa. Za iskazanu hrabrost i odlučnost u izvršavanju zadataka pri ulasku organa bezbednosti SRJ u Kopnenu zonu bezbednosti na jugu Srbije tokom 2001. godine, tadašnji predsednik Vojislav Koštunica je posmrtno odlikovao Bojana Živanovića.  Potiče iz sportske porodice, i sam je trenirao rukomet, po ugledu na svog oca Jovana Živanovića, koji je danas trener ŽRK „Železničar“ Inđija. Bojan je igrao u inđijskom „Železničaru“ na poziciji levog, a po potrebi i desnog krila, nosio je dres broj 7 . U znak sećanja na tragično nastradalog Bojana od 2002. do 2012. godine održavao se memorijalni turnir „Bojan Živanović“. Turnir se odigravao u organizaciji muškog rukometnog kluba „Železničar“ a pod pokroviteljstvom opštine Inđija, svakog maja u inđijskoj sportskoj hali. Od 2013. godine bivši Bojanovi saigrači su organizovali turnir “ Svi Bojanovi drugovi“ na kom su učestvovali rukometaši iz Inđije, Beške, Stare i Nove Pazove, Putinaca i Rume. Nakon tri godine održavanja i ovaj memorijalni turnir je prekinut, prema rečima Jovana Živanovića, nema zainteresovanih koji bi se zauzeli za organizaciju memorijalnog turnira.

  Mogućnost dodele imena sportskoj hali postoji raspisivanjem javnog konkursa, pozivom upućenim zainteresovanim kompanijama da hala u Inđiji ponese njihovo ime ili ime nekog njihovog prepoznatljivog brenda. Za taj poduhvat bilo bi potrebno da predsednik opštine da potrebne saglasnosti. Time bi se obezbedio novac za finansiranje održavanja hale, što bi rasteretilo opštinski budžet.

  Drugi način da inđijska sportska hala dobije svoje ime jeste bude nazvana po inđijskom sportisti / sportistkinji koji je svojim zalaganjem i rezultatima, promovisao ili unapredio sport. U tom slučaju o predlogu bi se izjašnjavali odbornici SO Inđija.

  Pogledaj još::

  Hala u Inđiji biće završena u predizbornoj 2023. godini (21.3.2022.)

  Završetak izgradnje Sportske hale ponovo deo predizborne kampanje (19.3.2022.)

  Na pitanje IN Medije o eventualnom nazivu nove sportske hale u Inđiji, aktuelni predsednik opštine Vladimir Gak nije odgovorio. Iako je najavio završetak radova na sportskoj hali za vreme njegovog mandata, Neposredno pred izbore 6. aprila, završetak na izgradnji sportske hale najavili su i predstavnici pokrajinske vlasti.

  Kako je 23. marta 2022. godine izjavio predsednik Pokrajnske vlade Igor Mirović, spreman je novac za završetak sportske hale u Inđiji

  Pokrajinska vlada je pripremila  finansijsku konstrukciju i u naredne dve godine sa više od 680 miliona dinara ulaganja stavićemo ovaj objekat u funkciju na korist svih građana Inđije i okolnih mesta.– kazao je prilikom obilaska hale Igor Mirović.

  O eventualnom imenu sportske hale ni tada nije bilo reči.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Više o Bojanu Živanoviću:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/zivanovici-dok-smo-zivi-tragacemo-za-istinom-o-smrti-nasih-sinova-drugi-deo/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]