• Predsednik opštine svedok odbrane čoveka koji je vređao opozicionog odbornika?

  Strahinja Jovanović odbornik u Skupštini Inđije podneo je u julu 2021. godine tužbu Osnovnom Sudu u Staroj Pazovi protiv Petra Dimitrova iz Inđije zbog uvreda putem društvene mreže Facebook koje je Petar Dimitrov pisao vezano za Jovanovića i njegovo učešće na skupu nezadovoljnih građana u Ulici Kralja Petra u Inđiji. Kako je saopštio odbornik Jovanović, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predsednik opštine svedok odbrane čoveka koji je vređao opozicionog odbornika?

  Strahinja Jovanović odbornik u Skupštini Inđije podneo je u julu 2021. godine tužbu Osnovnom Sudu u Staroj Pazovi protiv Petra Dimitrova iz Inđije zbog uvreda putem društvene mreže Facebook koje je Petar Dimitrov pisao vezano za Jovanovića i njegovo učešće na skupu nezadovoljnih građana u Ulici Kralja Petra u Inđiji.

  Kako je saopštio odbornik Jovanović, danas je održano ročište a tuženi Petar Dimitrov je za svedoke pozvao predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka i šefa njegovog kabineta Nemanju Milojevića.

  Sve je počelo leta 2021. godine kada se se stanovnici drugog dela Ulice Kralja Petra obratili Strahinji Jovanoviću ali i lokalnoj samoupravi zbog podizanja pružnog zida, nakon čega će im biti onemogućen jedini prolazak ka centru.

  To je bio treći skup građana. Prvi je bio pre nekoliko nedelja, kada su me građani pozvali kao njihovog predstavnika u Skupštini opštine da im pomognem oko njihovog problema sa prelazom. Cilj tog skupa je bio da se šira javnost upozna sa njihovim mukama, jer su ih mesecima ignorisali iako su još u oktobru 2019. godine nadležnima predali peticiju sa više stotina potpisa. Njihova nada bila je da će dobiti podršku od ostatka Inđije, što se i dogodilo, i da će to naterati nadležne da se više angažuju u rešavanju ovog problema koji preti da njihovo naselje pretvori u geto. – rekao je tada Jovanović za IN Medija.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/odrzan-jos-jedan-protest-stanovnika-drugog-dela-ulice-kralja-petra/

  Prema njegovim rečima Dimitrov je po dolasku na skup počeo da viče i vređa Jovanovića a stanovnike tog dela ulice ubeđuje da im on neće rešiti problem nego će to uraditi lokalna samouprava. Jovanović ističe da nije ni obećavao meštanima rešenje problema nego da će kao odbornik čiji je zadatak da zastupa interese građana, njihov problem izložiti, dati jedno od mogućih rešenja i tako pokušati da pomogne.

  Pojavljivanjem Dimitrova, tvrdi Jovanović, nastao je opšti metež i galama na skupu, televizija koja je došla da snimi prilog nije imala uslove za rad jer je on konstantno vikao i podizao tenzije među učesnicima.

  Nakon odlaska predstavnika opštine u društvu Dimitrova, kreću i salve uvreda na račun odbornika Jovanovića preko društvenih mreža o kojima ga izveštavaju prijatelji i građani. Jovanović angažuje advokata, pokreće tužbu i tim postupkom uspeo je da utiša Dimitrova koji je čuvši za tužbu ukonio sve što je pisao o Jovanoviću.

  Odbornici grupe građana “Građanin” su krajem oktobra 2021. godine saopštili da je Petar Dimitrov, čovek koji već mesecima verbalno napada njihovog odbornika ,Strahinju Jovanovića, dobio novac preko konkursa koji je raspisala lokalna samouprava. Time je, kako tvrde, potvrđeno da iza Dimitrova stoji vadajuća Srpska napredna stranka.

  Kako su naveli, udruženje „Rilski krst“ dobilo je na konkursu opštine Inđija za socio-humanitarna udruženja 400.000 dinara za projekat Maternica.

  Strahinja Jovanović je danas saopštio da je održano ročište a kao svedoke tuženi Petar Dimitrov pozvao je predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka I šefa njegovog kabineta Nemanju Milojevića.

  Ovo samo potvrđuje naše sumnje da smo znali odakle dolaze te instrukcije, da nas nedeljama vređaju, Božidara Sudžuma i mene. – naveo je odbornik Građanina Strahinja Jovanović.

  Jovanović je objavu podelio i na Instagram nalogu Građanina gde se uključio i predsednik opštne Vladimir Gak koji je napisao da će se uvek boriti za pristojnu Inđiju.

  Dakle, kao i uvek, boriću se za pristojnu, porodicnu i bolju nasu Inđiju, a Vama gospodine Jovanoviću, ova objava na obraz ,kao i sve druge koje su neistinite i politički motivisane. – napisao je Gak I dodao, između ostalog, da nema vremena za dopisivanje na društvenim mrežama.

  Savet Vama, predložite me i Vi za svedoka, govorim uvek kako jeste. Mogli ste to i pre gospodina Dimitrova.- napisao je Gak

  Predsedniku opštine Inđija, Vladdimiru Gaku nije prvi put da se zbog uvreda obrati sudskim organima. I sam Gak je tužio više od 15 ljudi koji su ga, kako tvrdi, vređali na društvenim mrežama o čemu više možete čitati OVDE.

  M.Blečić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/odbornik-tuzio-indjijskog-simu-spasica/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]