• Predstavljena zbirka tekstova “Dobri duh” Denisa Kolundžije

  Dušan Kolundžija: „Ja sam ovu knjigu priredio, ali je Denis autor“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predstavljena zbirka tekstova “Dobri duh” Denisa Kolundžije
  Foto: Autonomija.info

  Zbirka tekstova Denisa Kolundžije pod nazivom „Dobri duh“ predstavljena je u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine, na dan rođenja ovog novinara koji je preminuo ove godine.

  Knjigu je priredio njegov otac Dušan Kolundžija, novinar iz Sombora.

  On je, kako prenosi Autonomija, rekao da je Denis poštovao novinarski kodeks do u tančine i nikada nije izneverio ničije poverenje.

  Na tekstovima je radio veoma marljivo i precizno, tražio je veoma mnogo podataka i informacija dok je istraživao za članke. Imao je svoje kontakte čak i u američkom Kongresu. –  naveo je Dušan Kolundžija.

  Danica Đokić iz Fondacije Slavko Ćuruvija kazala je da je Kolundžija bio jedan od retkih novinara koji je posvećeno pratio sva dešavanja uz vezi sa Radio-televizijom Vojvodine, za portal Cenzolovka.

  Ona je navela da je Fondacija Slavko Ćuruvija program prakse za mlade studente nazvala upravo po Denisu Kolundžiji jer je ta škola praktičnog novinarstva bila njegova ideja.

  Sigurna sam da će taj progam iznedriti mnogo mladih novinara koji će nastaviti Denisovim putem. – kazala je Danica Đokić.

  Novinar Predrag Novković rekao je da će knjiga koja je danas predstavljena pomoći da sećanje na Denisa Kolundžiju traje još dugo.

  Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić podsetila je da je Denis Kolundžija bio član tog udruženja i jedan od najvažnijih saradnika portala NDNV-a, Autonomija i VOICE.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]